Hokejisté Komety září hned v prvních čtyřech minutách zápasu, kdy do sítě soupeře sázejí tři góly. „Začátek byl rozhodující. Zasadili Plzni pořádný úder. Byla to jistota výhry. Výborně hoši,“ raduje se Kamil Doubravský a spravuje si modrobílou šálu kolem krku. Na brněnském náměstí Svobody se potkává s dalšími fanoušky modrobílých. „Kluci ušatí. Jsem fakt šťastný. Když padla první branka, málem jsem na sebe vylil pivo,“ usmívá se na kamaráda Petr Tomek.

V brněnských hospodách a kavárnách drží pěsti svým hokejovým miláčkům také ženy. V kavárně Alfa sleduje s přítelem napínavý zápas Eva Nováková. „Normálně se na hokej nedívám, ale dnes jsem nevydržela sedět doma. Musela jsem přijít fandit. Jsem přece rodačka z Brna,“ pokukuje po příteli mladá žena.

Vychlazeným pivem si připíjí na náměstí Svobody na počest brněnských hrdinů kamarádi Miloš a Karel. Chodí téměř na každý domácí zápas. Dnes ale museli do práce, proto mohli vypjatý zápas sledovat jen na televizní obrazovce. „Je to prostě bomba. Jsem opravdu dojatý. Brněnské hokejisty miluji, ale až tak jsem jim nevěřil,“ lesknou se Karlovi oči dojetím.

Tvrdí, že domácí finálové zápasy si ujít nenechá. „Musím se tam dostat, i kdyby mě měli dát v práci výpověď,“ hrdě prohlašuje Brňan.

Jeho oblíbenci nasázeli Plzni sedm gólů a na zápasy zvítězili v sérii 4:1. Finálový soupeř pro Kometu vzejde z dvojice týmů z Pardubic a Liberce. Jasno může být už v úterý.