V samostatných nájezdech Kometa přece jen vydolovala vítězství, když se dvakrát prosadil Vojtěch Němec. Vyrovnávací branka ovšem rozladila i autora jediné brněnské trefy Ostřížka. „Zbytečná remíza, třicet sekund před koncem nemůžeme dostat gól," zlobil se čtyřiadvacetiletý útočník.

Člen elitní formace ovšem opět prokázal formu, když přidal svůj osmý kanadský bod v letních přátelských zápasech a drží se na čele týmové produktivity. „Jsem rád, že mi to tam padá. Většinou se mi to v přípravě moc nestává," pousmál se Ostřížek, který se prezentoval hezkou střelou pod horní tyčku.

Ostřížek zdatně zastupuje momentálně zraněného snajpra Petra Tona. Jeho návrat se ovšem blíží, stejně tak jako v případě Hynka Zohorny. „Do prvního zápasu zbývá týden, někdo se může uzdravit. Ton i Zohorna už bruslí, zatím se věnují spíš kondici. Uvidíme, jak se vyjádří lékaři," řekl Pokorný.

Kometa si proti Olomouci vyzkoušela i hru proti urputně bránícímu protivníkovi. „Ukazuje se, že to v extralize bude hodně vyrovnané. Dobře si nás rozebírali. Teď mají ale všichni moc sil, hráči bojují o místa, hokej je ulítaný. Je těžké se prosazovat," poznamenal Ostřížek.

Hosté si zisku remízy cenili. „Hráči bojovali až do konce. Takových zápasů může být v extralize víc a ukázalo se, že se vyplatí rvát se do poslední minuty. Pro sebevědomí je to dobré," těšilo olomouckého kouče Zdeňka Veneru.

Bojovný duel zpestřilo vyznání lásky vůdce fanouškovského kotle, při kterém tribuna za brankou ukázala speciální choreo s vyobrazením šťastného páru. „Já bych takovou akci nenaplánoval. Ať jim to vydrží," vzkázal Ostřížek.

Generálku na extraligu odehraje Kometa v neděli od půl čtvrté doma proti Zvolenu. Ještě předtím v sobotu v pravé poledne pokřtí na místě starého stadionu za Lužánkami nové dresy.

HC Kometa Brno - HC Olomouc 2:1 sn.

Branky a nahrávky: 44. Ostřížek (Němec, Hruška) – 60. Mikúš (Buc, Skrbek).

Rozhodčí: Dědek, Held – Měkýš, Otáhal.

Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1.

Diváci: 4204.

Průběh utkání: 1:0.

HC Kometa Brno: Čiliak – Kaberle, Stehlík, Kováčik, Hanzlík, Ptáček, Malec, Kuboš – Ostřížek, J. Hruška, Němec – Káňa, Čermák (C), Mrázek – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, Raška, Honejsek.

HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík (C), Skrbek, Valenta, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Mikúš – Herman, Kafka, Laš, Zuzin, Buc, Vodný, Řípa, Eberle, Jergl, Holec, Kucharczyk.