„Až do minulého roku jsem studoval. Řekl jsem si, že se ještě pokusím do extraligy vrátit. Věděl jsem, že to bude složitější a musím se ukázat třeba někde v první lize," svěřil se Štindl.

A přesně tak se stalo. Ofenzivní bek v Technice vynikal v produktivitě, v letošní sezoně v 21 duelech zaznamenal šestnáct bodů. Přes krátké angažmá v prvoligovém Havlíčkově Brodě si to namířil právě do Litvínova. „Ještě jsme s trenérem úplně neprobírali, co ode mě čeká, ale předpokládám, že chce, abych hrál svoji hru. Kvůli ní si mě klub vybral," odhadoval Štindl, který do extraligy nahlédl v play out sezony 2010/2011.

V dresu Vervy sice ještě do soutěžního utkání nezasáhl, ale rozdíl v hokejové kvalitě cítí už v tréninku. „Je samozřejmě znát, i když se jedná pořád o stejný sport. Uvidím, jak si povedu v zápase, trénink je něco jiného než ostré utkání," vyhlížel obnovenou extraligovou premiéru, kterou si může odbýt v neděli na ledě pražské Slavie.

V druhém celku aktuální tabulky trénuje po boku hvězd českého hokeje Martina Ručinského, Jakuba Petružálka či Pavla Francouze. „Nesmím se na ně dívat jako na hokejisty, kteří už toho mají spoustu za sebou. Teď jsou prostě moji spoluhráči," poznamenal.

Na litvínovské výzvě jej lákala i možná vidina mistrovského titulu. Verva má zatím sezonu rozjetou skvěle. „I kvůli tomu jsem do klubu šel. teď záleží jen na mě, jestli se v kádru udržím," uvedl.

Časté přesuny z Litvínova na jih Moravy ale nehrozí. „Střídavý start v Havlíčkově Brodě jsem zrušil a s Technikou jsem domluvený, že teď zůstanu v Litvínově," ozřejmil odchovanec vsetínského hokeje.