Recept, jak udržet nervy na uzdě, zní v jeho podání velmi jednoduše. „Myslím na zápasy play off stejně, jako na jakékoli další. Samozřejmě jsou trochu jiné, to si ale nepřipouštím. Žádný tlak necítím," říká Čiliak přesvědčivě.

Zatím se ještě ani nezaměřil na specifika různých zlínských střelců. „To jsem zatím vůbec neřešil. Až v úterý se asi podívám na nájezdy. Soupeře známe, hráli jsme spolu dost zápasů. Hráči se nemění. Už týden se připravujeme takticky jako tým," upozorňuje čtyřiadvacetiletá jednička Komety.

Ve Zlíně naopak v této sezoně jasnou jedničku v brankovišti nemají. Trenér Rostislav Vlach ji neurčil ani před play off. „Nedokážu odhadnout, kdo ve středu nastoupí. Ani nevím, kdo za ševce chytal naposledy. A je mi to jedno, musíme je porazit s kýmkoli," tvrdí slovenský reprezentant.

Základní část zakončil ve velkém stylu. V posledních třech zápasech, do který naskočil, dostal jen dvě branky. „V tuto chvíli nevím, jestli jsem si formu udržel. Ale cítím se dobře. Oddychl jsem si. Doma mi vytváří pohodu, jsem v klidu. Uklízet nemusím," usmívá se Čiliak.

Nejvíc mu vyšel zápas 50. kola s Mladou Boleslaví, ve kterém vychytal nulu. „To byl zápas, kterých je v sezoně jen pár. Puk mě trefoval i do zad. To je pro brankáře nejlepší. Kéž bych teď měl čtyři další takové zápasy v řadě," přeje si rychlý konec série brankář, který v základní části nedostal gól v pěti utkáních.

Rychlý konec ale může nastat i způsobem, který si v Brně nikdo nepřeje. Tedy už v pondělí po čtvrtém zápase čtvrtfinále. „Takovou možnost si vůbec nepřipouštím. Netuším, co bych pak s volným časem dělal," odmítá Čiliak možnost rychlého vypadnutí.