Brňané oproti úvodnímu duelu v Třebíči vyrazili do Znojma už i s elitními útočníky Martinem Zaťovičem a Petrem Holíkem, k nim se místo Američana Petera Muellera zařadil teprve šestnáctiletý Eduard Šalé. V obraně se vedle sebe objevili také letní posily Marek Ďaloga a Vladimír Roth.

Ten proti Znojmu zaznamenal první branku v brněnském dresu, když ve 49. minutě vyrovnal na 4:4. O výhře Komety pak rozhodli Marcel Haščák a Luboš Horký.

Hokejový obránce Oldřich Machač.
Pán bodyčeků. Legendární hokejový obránce Machač zemřel před deseti lety

"Byl to výborný trénink, objevily se tam některé velmi dobré věci, i některé horší. Škoda některých momentů, ale byl to první zápas a myslím si, že se musel divákům líbit. Atmosféra byla úžasná, měl jsem husí kůži," řekl pro klubový web znojemský kouč Jiří Beroun.

Výtěžek ze zápasu putuje na pomoc jihomoravským obcím, které 24. června zasáhlo tornádo. Na úterní duel do znojemské Nevoga arény dorazilo 1750 diváků, kteří za lístek zaplatili symbolických 246 korun. "Hlavní je, že se vybraly peníze na pomoc postiženým oblastem," dodal Beroun. 

Orli Znojmo - Kometa Brno 4:6 (1:1, 3:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 1. Culkin (Svoboda T.), 31. Prokeš (Bartko), 33. Luciani (Fejes, Southorn), 35. Bartko (Svoboda T.) – 17. Mikyska (Magee), 21. Holland (Zaťovič), 25. Vincour (Bartejs), 50. Roth (Bartejs), 52. Haščák (Roth), 60. Horký.
Diváci: 1750.
Znojmo: Kantor (53. Groh) – Culkin, Sedlák, Southorn, Haman, Tejnor, Bartko, Walters – Svoboda T., Němec, Ahl, Luciani, Matuš, Fejes, Gorčík, Prokeš, Köver, Kvasnica, Svoboda O., Oščádal, Hrazdíra.
Brno: Klimeš – Ďaloga, Roth, Kučeřík, Holland, Gulaši, Mikyska, Bartejs – Zaťovič, Holík, Šale, Haščák, Kusko, Vincour, Horký, Kollár, Pavlík, Magee, Rákos, Mallet, Šoustal.