Naposledy nastoupil dvaačtyřicetiletý forvard v úterý při vítězném obratu v Pardubicích, který Kometě zjistil účast v předkole play off. „S Petrem jsem ve středu dlouho mluvil, a to nejen o utkání v Pardubicích, ale i o mých dalších představách o budoucnosti Komety," řekl majitel Komety Libor Zábranský na klubovém webu.

„Jde o čistě sportovní hledisko. Petra si moc vážím. Za celou svoji úžasnou kariéru si zaslouží určitá privilegia a i na základě toho vznikla tato džentlmenská dohoda," vzkázal Zábranský Brněnskému deník Rovnost.

Spolu s asistenty Martinem Pešoutem a Kamilem Pokorným chce dát příležitost mladým hokejistům Komety. „Budeme budovat mužstvo a zapracovávat do něj postupně s citem naše mládežnické reprezentanty," ozřejmil trenér hlavního mužstva.

Ton do Brna přišel před začátkem minulé sezony, ve které zaznamenal 46 bodů za 23 branek a stejný počet asistencí. V letošním ročníku i kvůli dvěma operacím ruky a zásahu hokejkou do lícní kosti získal v devatenácti duelech jen jedenáct bodů. „Liborovy názory respektuji a samozřejmě přeji Kometě, ať se jí daří. Bohužel se tato sezona vlivem zranění hned zpočátku soutěžního ročníku nevyvíjela dle představ. Na Brno i na Kometu budu vzpomínat jen v dobrém," dodal Ton.

Čtvrteční trénink už brněnští hokejisté absolvovali bez zkušeného forvarda. "Nálada mezi hráči je dobrá. Nám spadl kámen ze srdce postupem do předkola. Od poloviny ledna se naše situace nevyvíjela dobře. Převažuje radost nad postupem do play off," prohlásil Pešout.

„Pro každého trenéra je čest vést takovou legendu jako je Petr. Letos měl nějaké zdravotní problémy a asi i sám cítil, že pro mužstvo neodváděl tolik, co by měl. Nejvíc je z toho smutný asi on. Pro mě byla čest mít pod sebou takového hráče," dodal devětačtyřicetiletý kouč.