Jde zřejmě o nejsledovanější čtvrtfinále. Jak se oprostíte do tlaku?
Tlak je takový, že chce člověk vyhrát. Proto hokej hraju, dělám to pro lidi a pro svůj dobrý pocit. Když udělám vše, co je v mých silách a padneme, tak co se dá dělat. Každý si to připouští jinak. Jdu si zkrátka zahrát kvalitní hokej proti kvalitnímu týmu.

V rozhovoru pro webové stránky Komety jste říkal, že si rád otevřete noviny a sledujete, co se o týmu píše…
Samozřejmě se podívám i teď. Už se říkalo, že Kometa bude sedmá nebo osmá, že nás přejedou všichni… a jak to dopadlo. Zase je teď chvíli klid v novinách a jsem zvědavý, co se bude na Spartu zase vymýšlet. Ale jdu si zahrát kvalitní hokej, to jediné mě zajímá.

Čtěte také: Univerzity chtějí vrátit hokejový souboj. Na podzim

Poznáte na tréninku, jestli je vaše střelecká jistota stejná jako před zraněním?
Nějaké góly na tréninku dám, ale v zápase je to o štěstí. Uvidíme, jestli jsem schopný se vrátit do formy jako před zraněním.

Pociťujete rivalitu proti Spartě?
Nějak bych to nehrotil. Mám to s každým soupeřem stejné. Je to play-off a chci vyhrát. Jsem hladový po úspěchu a je jedno, kdo nám stojí v cestě.

Výjimečné bude aspoň to, že půjdete proti bývalým kolegům z Karlových Varů Petru Kumstátovi a Lukáši Pechovi?
Nějak se určitě popíchneme. Jsme kamarádi, hráli jsme spolu dlouho. V pondělí to bude ostré, půjdu po nich taky. (usmívá se)

Radíte týmu, jak na ně?
Kluci se potkávají deset let, už všichni ví, co na koho platí. Pecháček je takový impulzivnější. Toho rozhodíme raz dva. (smích)

Psali jsme: Nuda končí. Krejčík a Zaťovič stihnou play-off, kapitán čeká