Hlavně kvůli mizerné koncovce prohráli na jihu Moravy 0:1, už dnes mohou mávat sezoně. „Pořád není konec. Stále žijeme. Může se stát cokoli,“ burcoval Straka mužstvo po třetí porážce v řadě.

Indiáni se přitom v pátek zakousli do brněnských soupeřů mnohem hlouběji než v předešlých duelech, ale velkou snahu i zlepšený výkon v góly neproměnili. „Konečně jsme předvedli důraz a nasazení potřebné pro play off. Ale máme i smůlu. Musíme si štěstí přiklonit k nám a pokusit se o nemožné,“ řekl Straka.

Jeho tým na venkovním hřišti v play off nezvítězil už tři roky. V letošní sérii indiány straší hlavně brněnský brankář. „Ale nemáme z něj blok. Naopak. Teď z nás všechno spadlo. V sobotu můžeme zažít poslední utkání sezony. Musíme si ho užít a co nejvíc bojovat,“ zdůraznil olympijský vítěz z Nagana.

Západočeši jsou v kritické situaci, od dovolené je dělí jediná porážka, ale Straka se nevzdává. „Poslední krok bývá pro vítěze vždycky nejtěžší. Zažil jsem sérii proti Liberci, kdy jsme vedli 2:0 na zápasy a pak nás spláchli čtyřmi výhrami v řadě,“ zavzpomínal Straka.

Plzeň se v pátek proti Kometě konečně vyburcovala, na ledě se jiskřilo mnohem víc než v západočeské ČEZ aréně a v některých fázích utkání soupeře přehrávala. Jenže gól si indiáni nezakřičeli. „Předvedli jsme lepší výkon, ale když za dva zápasy nevstřelíte branku, nemůžete chtít vítězství,“ věděl Straka.

Se spoluhráči v závěru mačkal Kometu v pásmu, jenže Brňané znovu odolali, i když se po Vašíčkově faulu pár vteřin bránili ve čtyřech proti šesti. Hostující kouč Marian Jelínek odvolal gólmana Mazance až minutu před koncem, chvíli nato se Vašíček vrátil z trestné. „Že měl jít gólman z branky dřív? V tom bych problém neviděl,“ odmítl Straka.

Dnes chce konečně protrhnout střeleckou smůlu, aby Plzeň odvrátila konec sezony.