Útočník brněnské Komety Hynek Zohorna sice úder do hlavy, kterým třinecký forvard sestřelil domácího beka, neviděl, jakmile si však všiml dresu s číslem 61, bylo mu vše jasné. „Když jsem zahlédl Hanziho, jak leží na ledě, napadlo mě, jestli mu náhodou někdo nedal loktem do brady. A v momentě, kdy z místa souboje odjížděl Rákos, mně bylo všechno jasné. Je typ hokejisty, který dělá pořád nějaké naschvály, neviditelné háky a bodyčeky, co nejsou vidět. Zkrátka takový poseroutka," nebral si rodák z Havlíčkova Brodu servítky po důležitém vítězství 3:1 nad přímým tabulkovým sousedem.

Bít se ale nechtěl. „Určitě ne. Šel jsem za ním, protože vím, že vždycky udělá rachot a pak z ledu co nejrychleji odjíždí," doplnil Zohorna.

Kromě momentu ze závěru zápasu se starší z bratrské dvojice zaskvěl i v první dvacetiminutovce. Už 151 vteřin po úvodním vhazování totiž po výtečné zadovce Tomáše Vondráčka skóroval. „Ani jsem moc nekoukal, jak je gólman postavený, protože jsem byl prakticky zády k brance," komentoval svoji třetí trefu v sezoně urostlý forvard.

„A že jsem nepřidal druhý gól, mě nemrzí. Po tak dlouhé době jsem rád i za jednu branku," usmíval se po úspěšném večeru na domácím ledě.

Mezi střelce se pětadvacetiletý útočník zapsal po necelých pěti měsících. Naposledy se trefil 4. října v duelu proti pražské Spartě.

Po dlouhé době se navíc gólově prosadil i Vilém Burian, se kterým naskočil ve čtvrté formaci. Jeho parťák čekal na přesný zásah celých třicet extraligových kol. „Před zápasem jsme se hecovali, že to musíme konečně zlomit," dodal Zohorna.

MIROSLAV VOZDECKÝ
PETR MUSIL