Už ve středu startuje série Brňanů proti Hradci Králové. Každý z hráčů se připravil na tuto bitvu ve dvou dnech volna rozdílně. „Byl jsem se s Martinem Dočekalem odreagovat na rybách. Jeli jsme na dva dny pod stan na rybní grunty,“ říká útočník Hynek Zohorna o výletu k ponětovickým rybníkům.

Na profesionálního hokejistu jde o netradiční nocleh. „Ve stanu je to pohodlné. Máme normální profi lehátka. Spát na nich je ještě lepší než v posteli. V pohodě,“ směje se Zohorna.

„Teď jde o to vyhrát zase hned čtyřikrát proti Hradci a mít další dny volna
na ryby." - útočník Komety Hynek Zohorna

Se svým spoluhráčem Dočekalem vytáhl z rybníka několik úlovků. „Nachytali jsme asi osm nebo deset kusů, ale takových menších vánočních kapříků. Jsou to soukromé rybníky, takže jsme je museli všechny pustit,“ sděluje Zohorna, jemuž vyšel závěr základní části a ve čtyřech duelech proti pražské Spartě posbíral tři přihrávky.

V kabině jeho záliba občas vzbudí nějaký vtípek. „Jezdíme často pod stan. Kluci se nám smějí, že jsme blázni, ale bylo jen sedm stupňů v noci, to nic není. Spacáky máme do minus dvaceti, takže nám to nevadí,“ culí se Zohorna.

S Dočekalem už však některé kolegy z týmu navnadili. „Honza Štencel i Tomáš Vondráček říkali, že příště pojedou. Tak budeme aspoň ve čtyřech,“ míní šestadvacetiletý rodák z Havlíčkova Brodu. „Teď jde o to vyhrát zase hned čtyřikrát proti Hradci, mít další dny volna a zase odjet na ryby,“ rozesměje se.

Další útočník Jan Hruška rád tráví volný čas také klidovou činností. „Snažil jsem se být pořád někde venku, když bylo hezky. Se ženou jsme byli na golfu, to je určitě příjemné zpestření. Volné dny jsem měl tak půl na půl – golf i nabírání nějaké kondice, čas na to byl,“ prohlašuje centr první formace.

Kometa i Mountfield jsou na sérii připraveni podobně. „Soupeř vyřadil Litvínov 4:1. Pauza byla pro něj skoro stejná. Máme rovné podmínky,“ dodává Hruška.