Do vítkovického duelu ani do čtyř předchozích nezasáhne zkušený obránce Tomáš Žižka. Čtyřiatřicetiletého někdejšího reprezentanta na příští týdny vyřadil náraz na mantinel od Tomáše Malce v závěru duelu s Chomutovem. „Těžko říct, kdy se vrátí. Až se bude cítit v pohodě, tak nastoupí," povídal brněnský kouč Vladimír Kýhos.

Žižka naštěstí neutrpěl ani otřes mozku, ani zlomeninu, pouze si zhmoždil rameno. Jeho místo v sestavě zalepí Kometa z vlastních zdrojů. „Máme Dujsíka a Dlapu, dostanou svoji šanci," podotkl Kýhos.

Za Brno v dvou předešlých zápasech nastoupil i mladý Kanaďan Ryley Miller. „Bez jeho pomoci by se nám obranné řady lepily těžce," přiznal sedmapadesátiletý kouč.

Kometě se po uzdravení několika zraněných znovu mírně zaplnila marodka. Mimo hru je až na šest extraligových zápasů, prakticky celou sezonu, zkušený centr Libor Pivko, který tak rozhodně nedostojí auře posily, se kterou v létě přicházel. „Je po operaci. Doufáme, že po olympijské přestávce se už dá dohromady," přál si Kýhos.