V pětistovce aut v úhledných řadách lidé bušili do volantů, zapínali stěrače, výstražná nebo dálková světla. Fanoušci tančili a zpívali v autech, vedle nich, na kapotách, na střechách nebo se dívali třeba přes střešní okénko.

Skupina fanoušků vylezla na zábradlí, tleskali do rytmu a tančili. Na pódiu na druhé straně stadionu tančili a zpívali členové kapely. Kolem nich šlehaly plameny, vířil barevný kouř, světla z reflektorů rejdila po stage i pod ním.

Mirai Navrátil se skupinou Mirai
Brno zažije první autokoncert. Frontman Mirai: Lužánky jsou jako římské koloseum

Kdo není v autě nebo nemá otevřený kufr a stažená okýnka, neslyší slyší jen troubení aut a cítí, jak pulsuje hudba z okolních vozů. Živý zvuk z koncertu totiž technici přetváří na rádiovou vlnu, na určité frekvenci si ji pak lidé naladí. „Nemůžu to přirovnat k obvyklému živému koncertu, kde je víc lidí a blíž sebe. Ale je fajn být po tak dlouhé době mezi lidmi a užít si nějakou zábavu," směje se Veronika Reischlová, která na koncert vyrazila s kamarády.

První auta začala parkovat už dvě hodiny před koncertem, chvíli před osmou už byl stadion skoro plný. „Hrozně jsem se těšila a zároveň bála, že to nebude ono, když budeme v autech, ale je to paráda," zavýskne si fanynka Lenka Dvořáková.

Výstava Muzea města Brna na Špilberku EVROPAN ADOLF LOOS. Nejen brněnské stopy. Brno 10.6.2020
Evropan Loos. Brněnské perly slavného architekta představuje nová výstava