Tématem obou ateliérů je město. „Konkrétně je to město Brno a město Berlín a proměny jednotlivých částí těchto měst v moderní době v souvislosti s nevyhnutelnými proměnami architektury, jaké nová éra přináší," uvedl ředitel galerie Gabriel Kurtis.

Jméno architekta Petra Pelčáka je podle Kurtise Brňanům dobře známé – stejně jako osobnost architekta Ivana Reimanna. „Reimann je jedním z nejúspěšnějších českých architektů tvořících 
v zahraničí," podotkl Kurtis.

Z výstavy Město. Berlín-Brno.

Podle architektů dává výstava prostor k porovnání přístupů a výsledků moravských, českých a německých studentů. „Spolu s výsledky ze společného brněnského zadání výstava představí aktuální projekty Ústavu navrhování pod Reimannovým vedením na TU Dresden a průřez prací ústavu Petra Pelčáka na brněnské Fakultě architektury Vysokého učení technického v Brně," uvádí zúčastnění architekti k výstavě.

Výstavu Město. Berlín – Brno architekti Ivan Reimann a Petr Pelčák osobně zahájí. Vernisáž je v úterý v šest hodin večer v Galerii architektury Brno. „Otevřena výstava bude denně od 10.00 do 18.00 hodin, a to až do 26. června. Vstup pro návštěvníky je volný," upřesnil Kurtis.