Brněnské výstaviště nabízí tři pódia, na nichž vystupují oblíbení umělci. Hrají skupiny Jelen, Wohnout, rapper Ego i další hudebníci. Jako jedna z prvních kapel vystupuje česká pop-rocková skupina UDG. Se sluncem v zádech poslouchají návštěvníci zvuky jejich bicích a baskytary. Spolu s frontmanem Petrem Vrzákem si zpívají texty nejznámějších písní.

Na výstaviště si nachází cestu davy návštěvníků. „Moc se mi tady líbí. Půjdu si poslechnout Lenny. Rád bych stihnul i Ega, ale bohužel se koncerty překrývají, což je škoda,“ povídá návštěvník Jan Dytrych.

Hlavy mnohých dívek zdobí barevné čelenky z květin, které symbolizují příchod jara. „Dostáváme se k počtům několika desítek tisíc lidí,“ uvádí za organizátory Karolína Křenková.

Skvělou atmosféru si pochvaluje Marek Ztracený, který na brněnském Majálesu hraje poprvé. „Koncert jsem si užil náramně a už se těším na příště. Říkal jsem si, jak bude vypadat atmosféra o půl čtvrté, ale když jsem viděl, kolik tam stálo lidí, je asi jedno, jestli hrajete ve čtyři, nebo v devět,“ říká s úsměvem zpěvák.

Tisíce studentů se zúčastnily majálesového průvodu z náměstí Svobody na brněnské výstaviště za doprovodu kapel.
Brno ožilo zpěvem a barvami. Majálesový průvod zamířil na výstaviště

Na hlavním pódiu dostávají prostor také studenti, kteří soutěží o post královny a krále Majálesu. Královnou se stává studentka Farmaceutické a veterinární univerzity Dominika. Stejně jako loni. Korunku jí nasazuje starosta Brna-středu Martin Landa. Poté co se projde po pódiu směrem k divákům, vyzývá k tomu moderátor Jakub Kohák i ostatní dívky. „Potom vás zabijeme. Ne, jen pošleme do zapomnění,“ vtipkuje Kohák.

Korunu pro krále Majálesu získává od primátora Brna Petra Vokřála student Johny z Mendelovy univerzity. „Přál jsem to kromě sebe i klukům z Mendelovy univerzity a veteriny. Jsou skromní a na nic si nehrají. Ale chtěl jsem vyhrát, abych se odvděčil univerzitě za to, co pro mě udělala,“ komentuje porážku Jan Grygera z Masarykovy univerzity.

Desítky lidí se po západu slunce shlukují u velkoplošné obrazovky, kde promítají první zápas českých hokejistů na mistrovství světa. „Češi, Češi!“ ozývá se při příjezdu hokejistů na led. Své fanoušky mají na výstavišti i Slováci. Ti mají také jako první důvod k radosti. Slováci totiž dávají první gól.

Na brněnském výstavišti se konal festival Utubering.
Výstaviště se hemžilo fanoušky youtuberů. Na podpisy stáli ve frontě i hodinu