Do Brna Adams zavítá poprvé. „Bude to jeho pátá zastávka v České republice od roku 2003. Stejně jako při svých předchozích vystoupeních nabídne i tentokrát výběr toho nejlepšího, navíc v doprovodu své kapely," uvedl Petr Novák z pražské agentury Live Nation, která koncert pořádá.

Podle nejnovějších informací organizátoři potvrdili, že program večera bude patřit výhradně Bryanu Adamsovi. „Žádnou kapelu nám nepotvrdil, takže se fanoušci můžou těšit na dvouhodinovou show jednoho z nejlepších rockových umělců na světě," uvedl promotér koncertu Aleš Hrbek z brněnské agentury Glanc.

Oficiální začátek vystoupení je stanovený na sedmou hodinu večerní. Podle odhadu pořadatelů Adams vystoupí asi s půlhodinovým zpožděním. „Vstup do areálu bude možný už od pěti večer," poznamenal Hrbek. Upřesnil také, že zájem o vstupenky je velký. „Vyprodaná jsou už místa na stání před pódiem, lístky na klasické stání jsou stále v předprodeji za 990 korun. Uspořádání bude obdobné jako u Iron Maiden, což znamená, že držitelé lístků na stání před pódiem můžou využít i tribun," upřesnil Hrbek.

Do České republiky Adams zamíří z Tuesslingu v Německu, kde odehrál koncert v neděli večer. A hned po středečním vystoupení v Brně zamíří do rakouského města Klam, kde ho už den poté čeká další vystoupení. Na koncert v Brně se už dlouho těší fanoušek Aleš Šíma. „Bryan Adams je můj srdcový zpěvák, takže jsem si ho nemohl nechat ujít. Jdu na něj úplně poprvé, proto se strašně těším na celou tu atmosféru. Věřím, že mě naživo nezklame," uvedl Šíma.

Adamsův koncert na Velodromu patří k nejočekávanějším hudebním vystoupením v Brně letošního roku. K již odehraným divácky sledovaným událostem patřilo například únorové vystoupení kapely Smokie či květnová hostování amerického bluesmana Johnnyho Wintera a amerického jazzmana Gregoryho Portera. Z domácích kapel připomeňme také červnový dvojkoncert skupiny Lucie v hale Rondo.

České a slovenské kapely přitom mnohdy lákají víc diváků než interpreti ze zahraničí. V pátek 17. října se o to Brňany pokusí přesvědčit slovenský Elán, a to se svým druhým pokračováním Best of koncertu. V závěru roku – 27. listopadu, pak v Brně zazpívá Daniel Landa alias Kouzelník Žito, který si pro svou koncertní show Žito Tour vybral Pavilon P na brněnském Výstavišti.

Tomuto výčtu pak vévodí nejvýznamnější jazzový klavírista posledních padesáti let Herbie Hancock. Do Brna přijede 29. listopadu. „Je americkým jazzovým pianistou a skladatelem, který je držitelem deseti prestižních cen Grammy a na Hollywoodském chodníku slávy má svojí hvězdu. Je poprávu řazen mezi nejdůležitější a nejvlivnější jazzové pianisty a skladatele. Ve své hudbě kombinuje prvky rocku, funku, soulu a jazzu," uvedl spoluorganizátor koncertu Vilém Spilka.

Datum, místo: 18. června 2014, od 19.00 hod., areál brněnského velodromu, Křížkovského 22

Program:zazní výběr skladeb z dosavadní tvorby zpěváka a kytaristy Bryana Adamse, který v Brně vystoupí poprvé

Vstupenky:v prodeji jsou už jen lístky na stání za 990 korun, a to v předprodeji sítě TicketPro