Inscenaci režijně nastudoval Mikoláš Tyc, v hlavních rolích se Zdenou Herfortovou a Viktorem Skálou. „Ryba potmě pojednává o vážných věcech, a to s neodolatelným černým humorem. Značná část hry se odehrává v nemocnici, kde umírá hlava rodiny, Sidney Drexel. Jeho smrtí ovšem konflikty v rozhádané rodině teprve propukají, počínaje sporem, který ze synů si k sobě vezme Sidneyho ženu a jejich matku Glorii," uvedl režisér.

Hru napsal známý americký stand-up komik a sitcomový autor Larry David. „Výsledkem je brilantní komedie, která nestojí a nepadá s jevištní přítomností hvězdného autora, a která na druhé straně prozrazuje jeho nesmírnou zkušenost s žánrem, cit pro timing a pointu, řekl dramaturg Jan Šotkovský. V dalších rolích se představí Katarína Ptáčková, Igor Ondříček a Mária Lalková. Premiéra začíná v sedm hodin večer na Činoherní scéně, poslední volné vstupenky jsou ještě v prodeji.

Larry David: Ryba potměRežie: Mikoláš Tyc, překlad: Pavel Dominik, kostýmy: Aneta Grňáková, dramaturg: Jan Šotkovský, scéna: Karel Čapek. V dnešní premiéře inscenaci uvede na činoherní scéně Městského divadla Brno, začátek představení je v sedm hodin večer.