Toužila být letuškou, ale nakonec od svých šestnácti let propadla kouzlu elektronické hudby. Od prvních tanečních párty v brněnském Bobycentru v roce 1999 se vypracovala až mezi nejlepší světové dýdžejky. V pátek se DJ Lucca setká na pódiu Kajot Areny s Carlem Coxem, se kterým ji spojuje nejen hudba, ale i osobní přátelství. „Budeme hrát energicky a bavit lidi," slibuje pětatřicetiletá Lucie Dvořáková známá pod uměleckým jménem Lucca.S jakými pocity se vracíte do rodného Brna?

V Brně hrávám moc ráda. Publikum je tam úžasné a má rádo můj styl hudby. Líbí se mi obrovské halové akce, kdy jde energie z velkého davu. Ale stejně tak se cítím dobře i v menších klubech, kde zase může dýdžej víc reagovat na lidi. V Kajot Areně jsem hrála kdysi před lety, když se ještě jmenovala hala Rondo. Tak se těším, jaká se tam vytvoří atmosféra teď.

Jak často se v posledních letech do Brna dostanete?

Mám druhého syna Františka, kterému je teď teprve šest měsíců (manželem Luccy je hudebník Michal Dvořák – pozn. aut.). Takže moje rodina teď spíš jezdí na návštěvy za mnou do Prahy. Naposledy jsem byla v Brně asi před tři čtvrtě rokem.

Co se vám vybaví při vzpomínkách na Brno?

Moje dětství a dospívání. Období, kdy jsem chodila na gymnázium, kdy jsem objevovala brněnský noční život. Mám v Brně ještě několik dobrých kamarádů, takže od nich se i dál dozvídám o brněnském životě a akcích.

Co jste si s Carlem Coxem pro brněnské fanoušky připravili?

Já i Carl budeme určitě hrát energicky a bavit lidi. Carl je nejen skvělý dýdžej, ale i šoumen. Při hraní používá také mikrofon.

Jaká je s Carlem Coxem spolupráce?

Jsem za ni moc ráda a vážím si toho, že jsem si s Carlem mohla několikrát zahrát na velkých festivalech a akcích, jako například Dance Valley v Holandsku. Také je pro mě poctou, že mě už třikrát pozval do klubu Space na svoji rezidentní noc na Ibizu, kde jsem bydlela v jeho vile.

Existuje něco, co byste si od něj při hraní ráda „vypůjčila"?

To se tak nedá říct. Carl je svůj a já jsem svá. Miluji jeho hraní a je to pro mě vždy velká inspirace.

Jakou nejlepší radu jste od něj dostala?

Žádnou radu mně nedával. Jsme kamarádi, kolegové dýdžejové. Když se potkáme, bavíme se o hudbě, akcích a o různých jiných věcech. Prostě normálně.

Zahrála jste si už s mnoha světovými dýdžeji. Jaká je teď pro vás hlavní meta?

Určitě produkce vlastních skladeb. Mám svůj label Sound Of Acapulco, kde vydávám nejen vlastní tvorbu, ale i tracky jiných dýdžejů. A také turné v USA, kde jsem ještě nehrála. Ale to musím počkat, až synové trochu povyrostou, abych je mohla vzít s sebou. (smích) Teď bych je na delší dobu ještě asi nedokázala opustit.

Jak moc vás mateřství změnilo?

Mateřství si moc užívám. Jen si musím věci víc dopředu plánovat, promýšlet, jak vše udělám, abych to zvládla a měla čas na rodinu.

Proměnil se od té doby nějak i váš vztah k hudbě?

Jen co se týče nabídek na hraní. Neberu už všechny nabídky jako dřív, když jsem byla bezdětná. Vybírám si jen hraní, kde vím, že to bude dobrá akce.

Chystáte nějaký další společný projekt s Michalem Pavlíčkem?

Spolupráce s Michalem si moc vážím a líbí se mi. Michal je charismatický člověk a geniální kytarista. Jsme teď oba hodně zaneprázdnění, ale určitě v budoucnu tuhle spolupráci ještě rozšíříme, protože nás baví.

Příští rok oslavíte deset let své profesionální kariéry. Co k tomuto výročí chystáte?

Pracuji na svém druhém autorském albu. To první – Reformation – vyšlo v roce 2009. Chtěla bych se na něm opět posunout někam dál, udělat skladbu se zpěvákem nebo zpěvačkou, ale nic vyloženě komerčního.

Akce: Citadela Carl Cox

Vystoupí: DJ Lucca, Jon Rundell, Chris Sadler, Misa Salacova

Kdy: pátek 11. října 2013,

začátek v: 19.00 hodin

Místo: Kajot Arena, Křídlovická

Vstupenky: 890–2490 korun