Hudební skupina Duo Jamaha, držitel Zlaté desky za devětatřicet tisíc prodaných nosičů, působí na hudební scéně už osmnáct let. Z toho v současném složení, které tvoří otec Alfonz a syn Marian Kotvanovi, jedenáct let. Oba pocházejí z obce Letničie v západním Slovensku. "Otec kromě kláves hraje i na akordeon a syn skládá písně. Mezi milovníky tradičních lidovek patří Duo Jamaha k velmi oblíbeným a jejich produkce v televizi Šlágr k nejsledovanějším," přiblížil pořadatel koncertu David Mlčoch. Dodal, že při vystoupeních dvojici někdy doplňuje ještě třetí člen rodiny - dcera a sestra Katka, která v kapele zpívá.

V brněnském Semilasse vystoupilo Duo Jamaha, které je svojí popularitou srovnatelné s českým duem Eva a Vašek, poprvé loni na podzim. Repertoár kapely tvoří hlavně lidové a taneční písně, ale i domácí a zahraniční hity nebo moderní remixy. "V Brně se Duo Jamaha představí se svojí novou skladbou písní. Zazní všechny známé hity, které jejich fanoušci znají ze Zlaté desítky Šlágru. Chybět nebudou písničky jako Dolina, dolina, Srdce plače, Zlatý krížek, Červené vínečko jak višňa, Na párty jadranskej a další. Dvojice se navíc představí i s novým světelným designem, který utvoří barevná světla a otočné hlavy," naznačil Mlčoch.

Populární slovenské Duo Jamaha tvoří otec Alfonz (na snímku) a syn Marian Kotvanovi. V tomto složení spolu vystupují už jedenáct let.

Koncerty Dua Jamaha lákají nejvíce starší návštěvníky, ale svým multižánrovým výběrem písní se dobře hodí pro všechny věkové generace.

„Při písničkách Kotvanovců si vždy zavzpomínám na mládí, doma je mám na Šlágru puštěné skoro pořád. Chtěla jsem je teď vidět i naživo, tak se moc těším na takový zážitek," uvedla důchodkyně Marie Jandejsková z Brna.

Úterní brněnský koncert potrvá okolo devadesáti minut. Ceny vstupenek stojí dvě stě devadesát devět, dvě stě šedesát a dvě stě padesát korun. "O koncert je mezi Brňany velký zájem, v prodeji zbývá už jen pár desítek lístků. Ty budou k dostání na místě před začátkem na večerní pokladně," upřesnil Aleš Hrbek z brněnského Semilassa. Dodal, že ve foyer si mohou zájemci u stánku zakoupit upomínkové předměty s logem a podobiznou dua, například hrníčky, parfémy, spací polštářky, plakáty, oplatky či trička. Každý z návštěvníků navíc dostane na památku kartičky s portrétem Dua Jamaha, které zájemcům muzikanti po skončení koncertu podepíší.