NAZARETH
- skotská rocková skupina, k nejznámějším patří její coververze balady Love Hurts z poloviny sedmdesátých let
- v původní sestavě působili zpěvák Dan McCafferty, kytarista Manuel Charlton, baskytarista Pete Agnew, bubeník Darrell Sweet
nyní jsou v kapele Jimmy Murrison, Pete Agnew a Lee Agnew, 16. února skupina oznámila novou posilu – zpěváka Carla Sentance

„Nabízíme šest cenových kategorií. Vstupenka na stání stojí 590 korun, nejvyšší cenová kategorie označená jako Super 1990 korun," uvedla Katka Červinková z pořádající agentury Brnokoncert. Upřesnila, že předprodej zajišťuje síť Ticketpro.

Připomněla také, že Nazareth mají v České republice velkou fanouškovskou podporu – podobně jako například skupina Smokie. „O tom, že vazby Nazareth jsou u nás silné, svědčí i fakt, že zde Nazareth nahráli živé album Big Dogz ve spolupráci s českým muzikantem Pavlem Bohatým, který doprovázel kapelu na piano ve skladbě Butterfly. A opomenout nelze ani to, že se frontman kapely zúčastnil rozsvícení vánočního stromu v Praze na Staroměstském náměstí," upozornila Červinková.

Návštěvníci brněnského koncertu se podle ní mohou těšit na průřez největšími hity i skladby z posledního alba Rock ‚n' Roll. To vyšlo loni.

Spolu s písní Love Hurts se Nazareth proslavili i skladbou Dream On. „Obě patří ke stovce nejlepších skladeb všech dob v žebříčku prestižního časopisu Rolling Stone. Jejich koncerty navštívilo v minulosti už více než tři miliony fanoušků a Nazareth jsou vedle kapel Rolling Stones, Deep Purple či Led Zeppelin považováni za jednu ze zásadních formací světové hudební scény," doplnil Pavel Tesař z agentury Brnokoncert.