Judas Priest patřící k průkopníkům drsného rocku jezdí od roku 2004 do České republiky pravidelně. „Naposledy se představili předloni v Pardubicích, ale vystupovali už také v Praze, Brně, Ostravě nebo Liberci," vyjmenoval Aleš Hrbek z pořádající agentury Glanc. Dodal, že aktuálně u nás kapela zahrála ve čtvrtek v Ostravě, v pátek rozduní pražskou O2 Arenu.

V Brně se „veteráni heavy metalu" naposledy představili před šesti lety. „Judas Priest jsou hudební stálicí. Jsme proto rádi, že se nám je podařilo ulovit ještě na jeden předvánoční termín a přivezeme tak letos do Česka hattrick. Věřím, že jejich koncert se pro všechny fanoušky z Brna a okolí stane velkou událostí. Dnes jsou to sice už pánové v letech, ale určitě připraví publiku skvělý zážitek a velkou show," naznačil Hrbek.

Na koncertě zazní nejen průřez nejznámějšími hity, jakými jsou například Breaking the Law, Living After Midnight, Victims of Changes, Hell Bent for Leather nebo Sinner, ale i písničky z posledního alba Redeemer of Souls. „Deska vyšla loni v červenci a debutovala na šestém místě v žebříčku Billboard 200, což je nejvyšší umístění v americkém žebříčku za celou kariéru kapely," přiblížil Petr Novák ze spolupořádající agentury Live Nation.

Brněnský koncert Judas Priest si nenechá ujít ani jejich dlouholetý fanoušek Martin Pokora. „Poslouchám je od mládí a dá se říct, že stárnu s nimi. Tak se těším, jaké to bude, když je konečně uvidím a uslyším naživo," uvedl.

Judas Priest pocházejí z anglického Birminghamu, kde se dali dohromady v roce 1970. Zakládajícími členy byli basista Ian Hill, kytarista K.K. Downing a zpěvák Alan Atkins. V roce 1974 přišel do kapely zpěvák Rob Halford a nahradil Alana Atkinse. Úspěch zaznamenali už svým debutovým albem Rocka Rolla, dohromady vydali sedmnáct alb. Ve druhé polovině 80. let se odklonili od heavymetalu k melodickému hard rocku. Název Judas Priest, v českém překladu Jidášský kněz, si kapela zvolila podle názvu skladby Boba Dylana The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest.

koncert v brněAkce: koncert britské heavymetalové kapely Judas Priest při jejich aktuálním světovém turné s názvem Redeemer of Souls
Kdy: 12. prosince 2015
Kde: DRFG Arena, Křídlovická 34, Brno
Cena vstupenek: 790 - 1290 Kč
Předprodej vstupenek: v síti Ticketpro (od 26. června)