Česko-slovenské turné křižující šestnáct měst je dosud největším a nejnákladnějším, jaké Gott měl. „Přípravy trvaly déle než rok. Je to průřez všemi etapami jeho více jak padesátileté pěvecké kariéry. Diváci se však dočkají i několika novinek z aktuálního alba Dotek lásky," uvedl Jan Adam z Gottova sekretariátu.

Kubánské rytmy

Součástí koncertu v brněnské Kajot Areně bude velkolepá scéna a projekce. „Překvapením bude i vystoupení tanečního souboru La Clave de Osha kubánské choreografky a tanečnice Doriz Martinéz," dodává Adam.

Vůbec poprvé Gott představí píseň Krev toulavá z televizního seriálu Cirkus Humberto. A vrátí se také k písním, které v programu dlouho neměl, ale posluchači si o ně píší. „Zazní i písně z loni vydaného alba Sentiment nebo novinky z právě dokončovaného alba Dotek lásky. Tentokrát posluchačům představím dvě zpěvačky, které mne v poslední době zaujaly Moniku Absolonovou a Gabrielu Gunčíkovou. Doprovázet nás bude Boom!Band Jiřího Dvořáka, smyčcová skupina a vokalisté Dasha, Taťána Roskovcová a Jiří Březík," říká k turné Gott.

Dotýkat se hvězd

S Gabrielou Gunčíkovou Gott zazpívá duet Nic nás nezastaví, který věnovali Josefovi Váňovi pro jeho letošní start na Velké pardubické. S Monikou Absolonovou zase uvede duet Můj ideál, což je nejhranější píseň na svatbách a pohřbech v angloamerickém světě. „Prostor dostane i Karlova vokalistka Dasha, s níž Karel zazpívá duet Je nebezpečné dotýkat se hvězd z filmového muzikálu Kdyby tisíc klarinetů," upřesňuje Adam. Tříhodinové vystoupení ozvláštní koledy a vánoční písně. K těm se Gott vrací po dlouhých šesti letech. „Chtěl, aby si od tohoto repertoáru odpočinul nejen on, ale i jeho publikum," dodává Adam.

Koncert v Brně

Česko-slovenské turné Karla Gotta 2012: 26. prosince 2012, od 19.00 hodin v Kajot Areně

Program: tříhodinový koncert v doprovodu Boom!Bandu Jiřího Dvořáka, speciální hosté

Vstupné: 590 až 1490 korun