Kompletní album Dotyk a několik písní ze Spousty andělů dnes čeká od osmi hodin večer v živém podání na návštěvníky haly Vodova. Své turné po České republice tam zahájí jedna z největších „nezávislaček“ českého showbyznysu Aneta Langerová.

„Lidé se mohou těšit na velkou koncertní show a hlavně na dobrou muziku. Aranže písniček jsou opravdu hodně propracované, Aneta s Martinem Ledvinou na tom pracovali asi tři měsíce,“ uvedl bratr a manažer Langerové Nikola Langer.
Slova manažera potvrzuje i pořadatel koncertu Aleš Hrbek. „Scéna se staví už od půlnoci. Je to první koncert turné a proto by ráno měla stát, aby bylo víc času na zkoušky. Podle stavby to vypadá, že to bude veliký koncert, například takovou techniku používají při koncertech i zahraniční kapely. V zákulisí je asi čtyřicet lidí a vypadá to, že si lidé mohou dnes poprvé Anetu vychutnat v komponované show se světly a projekcemi,“ míní pořadatel koncertu Aleš Hrbek z agentury Glanc.

V roli předkapely vystoupí pražská skupina Roe­Deer. Navíc na brněnském a pražském koncertě se představí také třiadvacetiletá norská zpěvačka a klávesistka Nathalie Nordnes, která vystoupí v doprovodu cellisty. Její hudba je směsicí jazzu a silných melodických prvků, doma bývá přirovnávána k Norah Jones.

„Většinou vznikla nejdřív hudba a až později text. Nejdřív jsem zkoušela psát sama, a když mi to nešlo, snažila jsem se slova někomu zadat. Když se mi ale podařilo vytvořit text třeba za den, bylo to hrozně motivující a pomáhalo mi i to, že mě Michal Hrůza i celá kapela v psaní hodně podporovali,“ říká Langerová vzniku materiálů na svou druhou desku. Ta vyšla u firmy Sony BMG letos na jaře.
Vstupenky budou k dostání i před koncertem.

 

Z koncertu: Aneta slavila úspěch