Organizátoři Letního kina Brno-střed zahájí promítání devětadvacátého června již v osm hodin večer. „Oproti ostatním letním kinům, kde se promítají spíše mainstreamové snímky, nabízí Letní kino Brno-střed specifický program hlavně pro náročnější diváky,“ informovala organizátorka Monika Šimková.

Jeden z cyklů festivalu ukáže divákům dokumenty, druhý severské filmy. „Žádný ze čtyřiašedesáti filmů nepromítneme dvakrát. A až na snímek pro děti Coco budou všechny filmy v původním znění a s titulky,“ uvedla organizátorka Hana Šmerková.

Sledujte program a novinky kina i na Facebooku ZDE

V červnu a červenci začne promítání za každého počasí o půl desáté a v srpnu v devět večer. Vstupné činí devadesát korun. V den zahájení, ukončení a promítání vzpomínkových dokumentů je vstup zdarma. Při promítání snímků v německém jazyce, které jsou součástí Sommerkina, je vstup padesát korun.

Program Letního kina Brno-střed si nenechá ujít například Pavlína Hanáková. „Dívat se na filmy pod širým nebem má své kouzlo. V programu mě zaujaly filmy Ghost Stories a Potvora,“ sdělila.

V Brně mohou lidé navštívit i další letní kina. Například na dvoře Městského divadla Brno. To uvede známé filmy jako Pelíšky, Pearl Harbor nebo Hříšný tanec. Také na děti myslí organizátoři Letního kina na Špilberku, kteří do programu zařadí kromě jiného například animované filmy Já, padouch 3 nebo Tajný život domácích mazlíčků, které také promítnou dabované.

Letní kino Brno-střed
• Kino bude promítat od 29. června do 31. srpna.
• V červnu a červenci představení začínají ve 21:30, v srpnu ve 21:00.
• Vstupné stojí 90 korun, na filmy v německém jazyce 50 korun.
• 29. června, 21. srpna a 31. srpna promítají zdarma.

TEREZA KOŠŤÁLOVÁ

Vědkyně Pavlína Janovská (druhá zprava) převzala ocenění od Jean-Marie Lehna (vpravo).
Zpomalíme leukémii, říká úspěšná vědkyně. Ocenil ji držitel Nobelovy ceny