Ze salónku v brněnském Bobycentru vycházela v sobotu v podvečer jedna hezčí dívka než druhá. Od poroty v čele s prezidentem Milošem Zapletalem se dozvěděly, že dvanáct z nich postoupilo do semifinále Miss Moravia 2008. Uskuteční se v Brně třicátého listopadu a šest nejkrásnějších Moravanek postoupí do finále Miss České republiky 2008.

O tradiční soutěž krásy je mezi dívkami velký zájem. Potvrzuje to produkční z pořádající agentury ART production K./2 Hana Srbová. "Miss bude jubilejní, dvacátá. Přihlásilo se přes třináct set dívek z celé republiky,“ konstatovala Srbová.

Do Bobycentra přijelo v sobotu více než tři sta dívek z Moravy. Předvedly se v plavkách a představily pohovorem se členy poroty. Konkurs začal v devět hodin, ale kráskám dlouhé čekání na jejich chvilku před porotou nevadilo.

"S modelingem jsem začala už v šestnácti a jsem zvyklá čekat i několik hodin. To mě nemůže rozhodit,“ vysvětlovala Romana Čechovská z Hodonína. Dvaadvacetiletá modelka se stala i jednou z postupujících do semifinále Miss Moravia. "Jsem velmi šťastná. Nervózní jsem ani nebyla, mám poměrně dost zkušeností,“ řekla brunetka, která většinou fotí v asijských zemích a hlavně v Číně.

Poprvé se na soutěži krásy představila další postupující, Kristina Lebedová ze Zlína. Dlouhovlasá blondýnka věří, že by v letošním ročníku mohla mít kvůli barvě vlasů ve finále šanci. "Chci se dostat až do hlavní soutěže a doufám, že mi to vyjde. Jsem znamením Býk a jdu si za svým. Dokonce si myslím, že se tentokrát stane novou českou Miss blondýnka. Minule vyhrála brunetka, a většinou se to střídá,“ podotkla studentka.

Tucet nejhezčích dívek doplnila čtveřice náhradnic pro případ, že by se některá z vybraných nemohla semifinále zúčastnit.

Jako třetí náhradnice skončila jediná dívka z Brna, Lucie Procházková. Stejně jako ona, ani první z kvarteta v záloze Gabriela Karešová, nepřeje přímým postupujícím nic zlého. Přesto hýčkají naději na účast v semifinále. „Co když to vyjde? Stát se přece může cokoliv. Necháme to plynout,“ loučily se obě krásky.