Na dvoudenní akci se podle mluvčí festivalu Kláry Bobkové mohou návštěvníci těšit třeba na písničkáře Tomáše Kluse. „V sobotu dále zazní hity punkové kapely Visací zámek nebo rockové skupiny Pražský výběr. Na Veveří zarapuje i Majk Spirit,“ přiblížila program.

V sobotu na pódium vyběhne také česká pop-punková kapela Rybičky 48. „V Brně vystupujeme rádi. Moravané jsou temperamentní. Koncert si dokáží užít,“ zhodnotil zpěvák skupiny Kuba Ryba.

Maraton hudby na čtyři dny opanuje ulice Brna
Umělci s sebou přivezou hady. Posluchači si je pověsí kolem krku

Na brněnské diváky se těší i akustická kapela Jelen, která na Veveří vystoupí poprvé. „Zahrajeme naše největší hity jako Magdaléna, Co bylo dál?, nebo Jelen,“ popsal bubeník a basák skupiny Ondřej Málek.

Organizátoři pro návštěvníky připravili několik doprovodných akcí. V areálu se mohou vydovádět na obří vodní skluzavce, nebo si zdarma prohlédnout hrad Veveří.

Na festival se lidé dostanou třeba lodí přes Brněnskou přehradu nebo autobusem. „V pátek a sobotu posílíme linka 303. Do brněnské Bystrce a Veverské Bítýšky pojedou autobusy i v noci,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Barbora Doležalová. Komu se nechce zajíždět v noci domů, využije stanové městečko.

KLÁRA STRÁSKÁ

Kyberšikana. Ilustrační foto.
Poslala nahé fotky, mladík ji vydíral. Policisté varují před kybekriminalitou