Mezinárodní festival pohybového divadla letos potrvá v brněnském Bezbariérovém divadle Barka, HaDivadle a Domě pánů z Kunštátu až do příštího pátku.

Taneční festival Natřikrát je druhým největším svého druhu v republice a už několik let také jedinou stabilní přehlídkou současného tance v Brně. „Z původního rozvržení festivalu na jarní a podzimní část zůstala zachovaná jen druhá složka, která je ale dramaturgicky rozšířená o interprety z dalších zemí,“ přiblížila koncepci festivalu jeho organizátorka Martina Grulová.

Hlavní festivalový program letos nabídne taneční představení brněnského souboru Filigrán, sdružení Nanohach a pražské skupiny DOT 504. Vystoupení této celosvětově známé taneční formace v pátek v HaDivadle festival zakončí.

„DOT 504 představí projekt vytvořený ve spolupráci s belgickým choreografem Thomasem Steyaertem. Jde o surrealistickou pohádku, ve které pět postav promítá své tajné touhy, sexuální fantazie a strachy do fiktivní mysli jedné osoby,“ popsala představení Grulová.

Z ostatních akcí připravili pořadatelé přednášku Elvíry Němečkové o Pině Bauschové a Merci Cunninghamovi nebo výstavu tanečních fotografií. Začátky všech festivalových představení jsou od osmi hodin večer, vstupenky lze koupit vždy na pokladně divadel.