„Kapela představila svůj komornější unplugged program. Diváci se dočkali známých hitů aranžovaných do komornější až intimnější podoby, které však neztratily nic na své energičnosti," přiblížil atmosféru koncertu Adam Pitrocha ze Sonocentra.

Připomněl, že podobný program československá legenda představila už v roce 2013. „Tehdy vyprodala koncerty v Praze i ve Zlíně a z turné vzniklo i DVD Elán v divadle," podotkl Pitrocha.

Brno bylo přitom jediným městem v České republice, které letos skupina do svého turné směřovaného na Slovensko zařadila.

Slovenská pop-rocková kapela Elán v čele s Jožo Rážem vznikla v roce 1968. U zrodu stál Václav „Vašo" Patejdl, který s Rážem dlouho tvořil neodmyslitelnou dvojici. Do povědomí fanoušků se Eláni dostali začátkem 80. let, kdy se skladbou Kaskadér uspěli na soutěži Bratislavská lyra. Následovala nejslavnější éra let 1981 až 1991, kdy vzniklo deset úspěšných alb.

Skupina se vypracovala na jednu z nejžádanějších v Československu. K největším hitům patří například Láska moja, Neviem byť sám, Kočka či Jedenáste prikázanie.