Jeho kytarová hra spoluurčovala zvuk kapel Stromboli, Big Heads nebo B.S.P. Kromě hraní se věnuje komponování scénické i symfonické hudby. A dnes večer vystoupí se svou novou kapelou v Brně. Řeč je o jednom z nejnadanějších českých rockových kytaristů Michalu Pavlíčkovi, který vystoupí na pódium Semilassa ve čtvrtek 17. května v půl osmé večer.

„Bude to koncert mého nového fusion tria, se kterým hrajeme asi čtyři měsíce a odehráli jsme šestnáct koncertů. Kromě skladeb Big Heads nebo Stromboli zazní i tři nové skladby, které chystám na novou desku, která by měla vyjít příští rok,“ říká Pavlíček. Jeho spoluhráči na koncertě budou bubeník Miloš Meier a baskytarista Martin Ivan.

„Miloš je ve svých dvaadvaceti letech jedním z nejrazantnějších a zároveň nejtechničtějších bubeníků u nás. Martin je univerzální hráč, který je shopen obsáhnout široké spektrum stylů, ve své hře si ale zachovává punkovou dravost,“ představil Pavlíček své spoluhráče. Koncert bude rozdělen do dvou částí. „Ve druhé půlce si s Bárou Basikovou zavzpomínáme na Stromboli. A meziprvkem mezi oběma půlkami koncertu bude patnáctiminutový set s DJ Luccou,“ vysvětlil podobu koncertu kytarista.

Letošní turné považuje Pavlíček most mezi svou hudební minulostí a budoucností. „Je to ohlédnutí za mými minulými projekty a současně malé nakouknutí do budoucna,“ láká na dvouapůlhodinový průřez svou tvorbou jedenapadesátiletý kytarista. Příznivci Pražského výběru budou ale na skladby svých idolů čekat marně.

„Od Pražského výběru nezazní jediná písnička. Možná zařadím dvě tři písničky, až příšít rok pojedeme turné k nové desce, ale na to je ještě příliš brzy,“ říká Pavlíček. Výjimku udělal jen na loňském koncertě v pražské Sazka Aréně, na kterém byl uveden do beatové síně slávy. Společně s Českou filharmonií a mnoha hosty zahrál písně Olda přítel můj, Člověk bez talentu nebo Zubatá.

Skupina zpěváka Michaela Kocába nyní koncertuje v pozměněném složení a názvem Pražský výběr II.