Návšteva po rokoch. Toto nové album Petra Lipy obsáhlo písně o lásce, erotice i životě. Skladby si fanoušci mohou v pondělí 25. listopadu "naživo" poslechnout v klubu Metro, kde je v brněnské premiéře představí sám zpěvák Lipa.

Jazzová kapela Petera Lipy slibuje průřez novinkovým albem i staršími věcmi. „Skladby z alba Návšteva po rokoch vznikly na texty Milana Lasici a jedná se o pokračování úspěšné platinové nahrávky Lipa spieva Lasicu. Milan Lasica napsal pro nové CD čtrnáct textů, a ty se staly základem pro kolekci písní o lásce, vztazích, erotice a životě," uvedl Přemysl Štěpánek z brněnského vydavatelství Indies Scope. A upřesnil, že album vychází jak na CD, tak na vinylu ozdobené originálními ilustracemi malíře Marka Ormandíka.

Duo Lipa–Lasica spolu pracuje dlouhodobě. „Naše spolupráce začala při natáčení mé první desky Neúprosné ráno před třiceti lety. Od té doby se jméno Lasica u mého nahrávání objevuje vždy. Je to pro mě čest i závazek, že právě mně je ochoten dávat své texty, které mu vracím v podobě písničky," uvedl Lipa, který už desítky let patří k nejrespekto­vanějším muzikantům a zpěvákům na česko-slovenské hudební scéně. A i když bývá označován jako tvůrce "jazzový", Lipa často říká, že "se pohybuje na pomezí žánrů."

Pondělní koncert v Metro Music Baru začíná v půl deváté večer. Vstupenka na místě stojí 250 korun, v předprodeji o čtyřicet korun méně.