V nové knize najdou lidé mimo jiné tipy na to, co vytvořit z potravin, které doma hned nespotřebují, najdou se ale v každé kuchyni. „Knihu bych popsal tak, že je v ní jídlo snadno dostupné a připravitelné, a také za normální peníze. Z knihy mě hodně baví třeba mexická polévka s masovými knedlíčky," poznamenal Pohlreich.

Lidem zároveň řekl, že i doma rád vaří jednoduše. „Rozhodně to není tak, že profesionální kuchaři doma jedí pětichodové menu den co den. U nás doma hodně frčí těstoviny, mám rád čerstvé ryby a saláty," svěřil se známý kuchař.

V červeném Jakub Přichystal.
Jde o největší úspěch mé kariéry, říká o plodném podzimu spasitel Přichystal

Na jeho knihu a autogram stály ve frontě desítky brněnských příznivců. Pohlreich říká, že gastronomie v Brně je stále lepší. „Hodně Brňanům závidím Zelňák, možnost ráno vstát a jít si tam koupit něco normálního," řekl.