Šňůra Hit Tour 2013 zahrnuje deset koncertů na deseti zimních stadionech. David a Vondráčková zazpívají v Olomouci, Pardubicích, Uherském Hradišti, Plzni nebo Liberci. Turné vyvrcholí 26. června megakoncertem v pražské O2 Areně. „Koncerty jsou rozdělené do čtyř částí. Každý zazpíváme vlastní šestipísničkový blok, který propojíme duety nebo mým klavírním doprovodem. V závěru dojde na takový megamix hitů," naznačil program koncertů Michal David.

Pódiovou show zajistí vizualizace na třech LED obrazovkách, které nabídnou pro každou písničku nové záběry a animace s občasným prostřihem klipů. Choreografii k vystoupením připravila Leona Qaša Kvasnicová. „Určitě fanouškům nabídneme velkou porci hitů, které dobře znají a mohou si je s námi zazpívat. Těšit se můžou také na živou kapelu, sbory a taneční show," nalákala fanoušky Lucie Vondráčková. „Na našem turné nepůjde o jednoho interpreta a jeho hosta, ale o šňůru dvou rovnocenných interpretů, kteří uvedou největší pecky své kariéry. Bude to prostě velká show a pořádně to rozbalíme," doplnil David.

Zdroj: Youtube

Spolupráce obou zpěváků začala před dvěma lety, kdy natočili první společný duet Byla to láska. Ten si potom každý zařadili i na svá alba Čas vítězství a Oheň. Videoklip shlédlo na Youtube dodnes už přes tři miliony lidí. „Tak jsme si říkali, že by nebylo špatné, když máme oba docela slušnou fanouškovskou základnu, toho využít a naši tvorbu propojit na společných koncertech," vrátil se k myšlence společného koncertního turné David.

O koncerty z Hit Tour 2013 je mezi fanoušky velký zájem. Celkově je turné prodané ze sedmdesáti procent. „I v Brně se koncert prodává dobře. Kajot arena je ale obrovská, takže lístky ještě v prodeji jsou," zmínil aktuální stav předprodeje jeden z pořadatelů brněnského koncertu Jaroslav Topercer.

Čtvrteční koncert začíná v Kajot areně v sedm hodin večer. Brněnští návštěvníci mohou využít i nové parkoviště ve Vojtově ulici, na které je navedou městští strážnici. „Příležitostně otevřené parkoviště lze využít už dvě hodiny před začátkem akce. Od loňského prosince nabízí při větších plánovaných akcích čtyři sta bezplatných parkovacích míst," uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Koncert v Kajot areně

Akce: Hit Tour 2013 – společný koncert Michala Davida a Lucie Vondráčkové

Místo: Kajot arena Brno

Termín: čtvrtek 6. června 2013, 19.00 hodin

Ceny vstupenek: 398 korun (stání), 498 korun (nemístenkové sezení)