„Rada města ve středu rozhodla, že Dvořák odměnu dostane. Považuji to za manažersky špatné rozhodnutí," sdělil Ander. Peníze podle něj Dvořákovi nepřísluší, kvůli špatnému hospodaření divadla. Ze stejného důvodu minulý týden navrhl Dvořákovo odvolání. To ale komise kultury neodhlasovala. „Audit prokázal desítky pochybení, které se za Dvořákova působení v divadle staly. Na to měla rada reagovat," upozornil Ander.

Mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára s ním nesouhlasí. „Město Dvořákovi odměnu snížilo, a to právě na základě výsledků auditu," ohradil se mluvčí. O kolik peněz, nebo jaká je výsledná částka Dvořákovy odměny ale nesdělil. „Celková částka, kterou město mezi ředitele příspěvkových organizací na odměnách rozdělilo, je dva a půl milionu korun," doplnil Žára. Hospodařením divadla se přitom od minulého prosince zabývá i policie. Té přibylo také trestní oznámení na vedení města kvůli způsobu vedení auditu od Matěje Hollana z občanského sdružení Brnění.

Podle Žáry má Dvořák své místo do konce roku obhájit ve výběrovém řízení, stejně jako ředitel Domu umění Rostislav Koryčánek. Město postupně prověří všechny ředitele příspěvkových organizací, kteří jsou ve funkci déle než pět let.