Tak vypadal druhý ročník brněnského hudebního festivalu Rio de Riviera. Na pěti pódiích se od sobotního poledne až do nedělních ranních hodin vystřídalo přes sedmdesát skupin, DJů a performerů z celého světa.

Přesně v pravé poledne se otevírají brány a areál koupaliště se začíná pomalu plnit návštěvníky. Kdo si chce na chvíli od hudby odpočinout, může si skočit bungee s lanem kolem kotníků, projet se na U rampě, pinknout si plážový volejbal, vyřádit se se sprejem na grafitti zdi nebo se podívat na ukázku brazilského bojového tance capoeira. Na prvním místě je ale přece jen pro většinu návštěvníků muzika. Organizátoři pamatovali i na to, že návštěvníkům vyhládne a vyžízní. Po celém areálu jsou stánky s grilovanými nebo vařenými kukuřicemi nebo třeba klobáskami.

Žízeň hasilo tradičně pivo, ale také míchané nápoje, kterých byla k dostání pestrá paleta. Nejvíce pozornosti přitahuje hlavní pódium S. Oliver Stage, na kterém se konají koncerty. Jak odpoledne postupuje a mění se ve večer, výběr skupin se ještě zkvalitňuje. Nabito pod pódiem má jak Moimir Papalescu a jeho Nihilists, tak rapová skupina J.A.R. s populárními Romanem Holým a Danem Bártou. Živo je ale i na ostatních scénách, které nabízejí všechny možné styly taneční hudby, od hip hopu přes živé performance až po drum’n’bass.

Velkou pozornost upoutali britští Master of Universe, kteří ukázali, co je to pořádný drum’n’bass. Prvním masovým vrcholem večera je zahajovací ohňostroj pyrotechnického festivalu Ignis Brunensis, druhý nastává v půl dvanácté, kdy za ohlušujícího jásotu vstupují do světla reflektorů Fun Lovin’ Criminals. Čekání na ně se vyplácí, kapela se odměňuje sadou svých známých hitů. Zazněla i Up on the Hill z devět let staré desky 100% Colombian. Po hlavní hvězdě se dění přesouvá na DJská pódia, kde se hraje a tančí až do půl sedmé do rána.

„Rio de Riviera navštívilo asi šest tisíc lidí, což je o dva tisíce více než loni. Pomohlo nám určitě dobré počasí,“ říká Kateřina Červinková z Mersey Agency.