„Je to můj první Shakespeare. Uvidíme, jak to dopadne, možná ho nebudu hrát naposledy,“ poznamenala herečka. Přiznala však, že zatím na hru nemá ucelený názor.

POMPÉZNÍ KOSTÝMY
Když v úterý v Brně představili pořadatelé program devatenáctého ročníku festivalu, přišla řeč i na kostýmy. „Podle prvních návrhů budou pompézní. Bude se v nich mísit současná a renesanční móda,“ řekl hlavní pořadatel Michal Rychlý.

Režisér Jan Antonín Pitínský od pořadatelů dostal volnou ruku. Vybral proto zřídka uváděnou hru, kterou si ale ze Shakespearových děl oblíbil nejvíc.

Letiště M. R. Štefánika v Bratislavě.
Z Brna k moři? Cestující chce získat Bratislava. Nabízí desítky linek, Brno dvě

Dobrý konec všechno spraví pojednává o dceři lékaře, která pomocí receptů svého otce uzdraví francouzského krále. Jako odměnu si vybere ruku šlechtice Bertrama. Přes různé peripetie hra skončí šťastně.

TŘINÁCTKRÁT
Dějištěm Letních shakespearovských slavností bude tradičně nádvoří brněnského hradu Špilberk. „Letos tam odehrajeme třináct představení, o šest méně než loni,“ uvedl za pořadatele Roman Valla. Slavnosti v Brně nabídnou také Hamleta, Mnoho povyku pro nic a Večer tříkrálový aneb cokoli chcete.

Předprodej vstupenek už začal, návštěvníci je koupí v síti Ticketportal. Nejlevnější vyjdou na tři sta padesát, nejdražší na sedm set devadesát korun. „Pro pohodlnou dopravu na hrad můžou lidé využít autobus linky 80. Většina z diváků si ale už tradičně užívá klidnou procházku parkem,“ řekl Valla.

Shakespeare na hradě
• 17.–20. července: Dobrý konec všechno spraví
• 25.–27. července: Mnoho povyku pro nic
• 30., 31. července a 1. srpna: Večer tříkrálový aneb cokoli chcete
• 8.–10. srpna: Hamlet
• Vstupenky diváci koupí v síti Ticketportal. Nejlevnější vstupné je 350 Kč, nejdražší 790 Kč.