"Atmosféra koncertu byla skvělá, vystoupení se mimořádně vydařilo. Kapela byla spokojená a fanoušci skvěle reagovali, některé z písní si zpívali s kapelou. Koncert byl vyprodaný," uvedl Michal Hakun z pořádající agentury Top Moravia Concerts.

Podotkl, že technické potíže se zvukem během vystoupení nemohli organizátoři ovlivnit. "Z naší strany bylo vše v pořádku a připravené, což potvrdila i zvuková zkouška před kocertem. Spolupracovali jsme se zkušeným zvukařem, který zvučil takové kapely jako AC/DC, Iron Maiden nebo Metallica. Těsně před vystoupením však vlastní zvukař Alphaville systém přeprogramoval na jiný prostor a bohužel to v Bobycentru způsobilo zvukové nesrovnalosti. Mrzí nás to, ale opravdu jsme to ovlivnit nemohli, proto prosíme fanoušky o pochopení," vysvětlil Hakun.

Jako předkapela se představili domácí Ukulele Orchestra jako Brno v čele s Karlem Heřmanem.

Synthpopoví Alphaville v Brně naposledy vystoupili v roce 2008 v Rondu.

Zrod kapely je spojen s rokem 1982. „Řekne-li se Alphaville, mnozí si vybaví hity Big in Japan nebo Forever Young. Tyto rock-popové melodie podbarvené syntezátory jsou hudbou mládí dnešních čtyřicátníků," uvedl spoluorganizátor Radek Gehringer.

Kapela se představila v sestavě Marian Gold, Carsten Brocker, David Goodes a Jakob Kiersch. „Zakládající členové kapely původně experimentovali s jevištním projevem, od roku 1984 se ale přiklonili k bezproblémovému popu. Od klávesového zvuku se na desce Prostitute posunuli do rockovější polohy," přiblížil historii Alphaville spoluorganizátor z agentury Top Moravia Concerts Michal Hakun.

Připomněl také, že před poněkud „dancefloorovým" albem Salvation kapelu opustil Ricky Echolette. „V roce 2010 vydali album Catching Rays On Giant," doplnil Gehringer.