Brněnským fanouškům se Lucie představí hned dvakrát, a to v brněnské hale Rondo. „Na celém turné, které odstartovalo 10. května warmupem v Londýně, mají monstrózní scénu s velkým ozvučením a velkými projekcemi. Součástí jejich show je i pyrotechnika, ohně, ale i hydraulické prvky, o nichž však nemohu nic víc říct, protože to bude pro fanoušky překvapení," uvedl Jakub Švejda z managementu skupiny.

Právě kolosální scéna, kterou navrhl designér Martin Hruška – mimo jiné i autor stage pro letošní brněnský Majáles, předurčila finální kapacitu fanoušků. „Na každý z koncertů je počet diváků nastavený na osm tisíc, což ovlivnila právě hydraulika zabírající celkem velkou plochu za pódiem," uvedl promotér Aleš Hrbek z agentury Glanc. Poznamenal také, že oba koncerty byly ještě nedávno vyprodané, přesto mají někteří fanoušci ještě šanci. „Do prodeje uvolňujeme další lístky, jsou to hlavně místa k sezení. Vstupenky si lidé mohou koupit na místě," doplnil Hrbek s tím, že hala se divákům otevře v šest hodin večer – tedy dvě hodiny před začátkem koncertu.

A co si Lucie pro své příznivce po tak dlouhé odmlce připravila? „V dvouhodinovém programu zaznějí snad všechny jejich známé písně, včetně Ameriky, Černých andělů, Ohně či Medvídka. Budou to skladby i z jejich prvního alba z roku 1990 nazvaného Lucie, tři pak z osmdesátých let, tedy z úplných počátků působení kapely," doplnil Švejda.

Jako speciálního hosta si Robert Kodym, P. B. CH., David Koller a Michal Dvořák na turné přizvali zpěvačku Lenku Dusilovou, bicí soupravu ovládne střídavě s Davidem Kollerem jeho syn Adam. Zítra navíc Lucie fanouškům nadělí ještě jeden dárek, a to v podobě dvou desek: první dvojalbum má název Lucie v opeře, druhé Lucie – Live. „Dvojalbum Lucie v opeře vzniklo ve spolupráci s Národním symfonickým orchestrem, Bambini di Praga a s mnoha hosty. Poprvé vyšlo před deseti lety, ale už pět let nebylo k dostání. Nyní jej vydáváme znovu v kompletu 2CD + DVD a poprvé k dostání bude právě na koncertě v Brně," uvedl Jiří Kouba z hudebního vydavatelství Universal Music. Druhá nahrávka Lucie – Live obsáhla dnes již legendární koncert v pražské Lucerně v roce 1992. „Album vychází 6. června a digitálně je v prodeji už nyní," doplnil Jiří Kouba.

Vstupenky na oba brněnské koncerty byly v prodeji v cenovém rozpětí od 590 do 1190 korun. Ceny další série „uvolněných" lístků k sezení pořadatelé upřesní na místě.

Lucie Turné 2014 (turné od 10. května do 5. července 2014)

Termín brněnského vystoupení: 4. a 5. června 2014, od 20.00 hodin

Místo: Hala Rondo (Kajot Arena), Křídlovická 34, Brno

Vstupenky: poslední lístky budou k dostání na místě před začátkem,

halu organizátoři pro fanoušky otevřou od 18.00 hodin