Kapela Tatabojs v Brně představí speciální aranže původně elektrických písní. V akustické podobě tak zaznějí známé písničky včetně hitů Tanečnice, Elišce, Maličká nebo Pěšáci. „Akusticky hrajeme spíš svátečně. Texty jsou stejné, ale v unplugged formě vyzní nově. Je to pro nás zábava, zpestření, oproštění od elektronického hluku. Hrajeme tak sice náš klasický repertoár, ale pro návštěvníky to je zajímavý kontrast," naznačil bubeník a zpěvák kapely Milan Cais.

Brněnským fanouškům se Cais představí nejen za bicími, ale v několika písních i „vepředu" u vozembouchu. „Bereme s sebou naše speciální nástroje. Vedle vozembouchu i valchu a velký buben značky Amatti Kraslice. Vzhledem k unikátnosti prostoru Pekárny to bude takzvaný koncert Nablízko," popsal frontman kapely, která loni oslavila pětadvacetileté výročí.

Výtvarník, sochař a muzikant Milan Cais je navíc i osobně spjatý s historií brněnského klubu Stará Pekárna. „Byl jednou z osobností, která na přelomu tisíciletí stála u rozjezdu Pekárny. Začínal u nás totiž tehdy jako perkusista s hudebními uskupeními Hmm… nebo Oswald Schneider. Později měl u nás i svoji fotografickou výstavu," připomněl spoluzakladatel klubu Tomáš Kytnar.

Program na oslavu patnácti let Staré Pekárny nabídl za uplynulý měsíc celkem devět akcí. „Potěšilo nás, že byly různorodé jak žánrově, tak dramaturgicky. Klub praskal ve švech například při vůbec prvním koncertu Ukulele Orchestra jako Brno či vystoupení písničkáře z anglického Manchesteru Jamese Harriese. Obecně se dá říct, že větší zájem projevili fanoušci o „štamgastské" kapely než o nové tváře," okomentoval Kytnar.

V listopadové nabídce přichystal klub zaměřený na alternativní hudební žánry například koncert jazzové a gospelové zpěvačky Ireny Budweiserové. 16. listopadu zde vystoupí po deseti letech s kapelou Blue Soul a pokřtí své nové album Hold On. „O den později se přidáme k celorepublikové akci Festival svobody aneb 25 let od sametové revoluce. Vůbec poprvé u nás zahraje kapela Vltava," přiblížil dramaturg Staré Pekárny Lukáš Kytnar. Doplnil, že z nejbližších koncertů se mohou fanoušci těšit 20. listopadu i na legendární skupinu Zuby nehty, která pokřtí album Kusy vydané brněnským vydavatelstvím Indies Scope. V sobotu 15. listopadu zde vernisáží zahájí výstava kreseb písničkáře Mirka Kemela s hostem Vladimírem Javorským.