Program zahrnuje tradičnější koncerty uvnitř i svérázná představení venku. Podle spoluorganizátora akce Davida Dittricha potěší pestrý výběr děti i dospělé. „Klasická a duchovní hudba zazní třeba na Nové radnici. Pro děti jsme připravili cirkusové představení na Moravském náměstí, pro milovníky populární hudby zase rockové koncerty na Špilberku, Flédě a v Sonu,“ uvedl Dittrich.

Na festivalu se poprvé představí flašinetáři, kteří zaujmou místo u kostela svatého Tomáše a společnost jim budou dělat hadi. „Pokud si lidé budou chtít poslech pouťové hudby trochu okořenit, můžou si kolem krku obtočit třeba krajty mřížkované,“ pozval flašinetář Petr Nekuřa.

Kromě kombinace flašinetů a hadů se lidem do paměti pravděpodobně zapíše i část festivalu v netradičním pojetí Kateřiny Šedé nazvaná bezuliční basking. Hudebníci vystoupí na překvapivých místech v centru města, aniž by byli v kontaktu s ulicí. „„Čeští i zahraniční umělci budou hrát zavěšeni na stromech, balancujíc na eskalátorech nebo kapotách aut,“ vysvětlila ředitelka brněnského turistického informačního centra Jana Janulíková.

KLÁRA STRÁSKÁ

Muchnička.
Komáři? Letos extrémně málo, hubí je sucho. Místo nich útočí agresivní muchničky