Program festivalu se člení na tři části. V první organizátoři představí hudebníky, kteří v Brně už hráli a publikum je chtělo vidět znovu. Tím je i americký saxofonista Ernie Watts. „Jeho hudební um okouzlil vedle Paula Anky například i Franka Zappu nebo Rolling Stones, s nimiž spolupracoval,“ řekla mluvčí festivalu Lucie Netušilová Karafiátová.

Ve druhé části programu uslyší diváci netradiční hudební kombinace, jako je projekt Romana Dragouna s komorním orchestrem, který kombinuje členy B-SIDE BANDu a členů Filharmonie Brno, doprovázených sborem Czech Ensemble Baroque Choir. „Tohle spojení mě zajímá. Nevím co od projektu Dragouna čekat, ale určitě si to poslechnu,“ řekla studentka Lenka Lišková.

Poslední částí programu jsou koncerty mladých českých umělců. Jedním z nich je Ondřej Pivec. Klávesista, skladatel a dvojnásobný držitel cen Grammy.

Ján Forgáč získal hlavní cenu za židli ze sena. Jeho nábytek šetří životní prostředí.
Vítězem Národní ceny designu se stala židle ze sena. Šetří životní prostředí

Moravia Music Fest letos slaví deset let a za tu dobu do Brna přivezl hvězdy jako kytaristu Grammy Victora Baileyho nebo saxofonistu Ernieho Wattse. „Myslím, že se nám daří přinášet návštěvníkům nejen umělce světového formátu, ale i speciální hudební projekty vytvořené přímo v produkci Moravia Music Festu, což je u tuzemských festivalů unikátní,“ uvedl ředitel festivalu Josef Buchta.

Festival začal v pondělí, potrvá do devatenáctého prosince. Informace o programu a vstupenkách najdou lidé na stránkách festivalu.

Následující koncerty:
22. října v 19.30 – Šmoldas Nussbaum Anderson trio, Metro Music bar
7. listopadu ve 20.00 – Vojtěch Dyk s The Puppini Sisters, B-SIDE BANDem a Josefem Buchtou, Sono music centrum
8. listopadu ve 20.30 – Jeff Lorber, Metro music bar
10. listopadu v 19.30 – PT Gazell Quartet, Metro music bar
13. listopadu ve 20.30 – Trialog III., Profesoři jazzu, Metro music bar
14. listopadu ve 20,00 – Maceo Parker, Sono music centrum

JOLANA HALALOVÁ