Aleš Jarý vystudoval brněnskou Janáčkovu akademii múzických umění. V letech 1984 až 1992 byl členem Divadla bratří Mrštíků, dnešní Městské divadlo Brno. „Aleš byl nejen díky svojí vysoké postavě na jevišti nepřehlédnutelný. Právě inscenace Revizora byla i pro mě zásadní a rozhodla vlastně o tom, že jsem do divadla nastoupil. S Alešem a jeho ženou, herečkou Drahomírou Kočovou, jsem se potom často vídal u nich na Kamenné kolonii, kde bydlelo několik dalších brněnských umělců, například Karel Cón nebo Petr Dopita," zavzpomínal brněnský fotograf Jef Kratochvil.

Po roce 1992 se Jarý věnoval hlavně dabingu. O pět let později se poprvé objevil jako štábní strážmistr Sláva Jiroušek řidiče služebního vozu v Četnických humoreskách. „S Alešem jsme se v seriálu potkávali s přestávkami deset let. Už v osmdesátých letech jsme se ale hodně vídali i v soukromí nebo při štacích zájezdového divadla Zdeňka Černína, kde hrála jeho žena Dáda Kočová. Díky svému dobře posazenému hlasu a hezké dikci měl Aleš i všechny předpoklady pro to, aby byl dobrým dabérem," uvedl herec Zdeněk Junák.

V roce 2008 postihla Aleše Jarého první těžká mozková mrtvice a herectví i dabingu se prakticky přestal věnovat. Naposledy si zahrál loni v televizním filmu Stopy života: Zlatá mládež.