Pětatřicetiletá interpretka v Brně představí své loni vydané album Paris. „Samozřejmě zaznějí i starší známé písně, včetně proslulé Je veux. Koncert doplní scénografické a filmové prvky, diváci budou mít pocit, jako by šli na divadelní představení nebo do kina," uvedl Patrik Kohut, který se na organizaci koncertu podílí – spolu s agenturou Pragokoncert. Doplnil, že s albem Paris Zaz letos získala cenu Echo jako nejlepší mezinárodní rock-pop umělkyně.

Kapacitu haly zatím pořadatelé nastavili na čtyři tisíce míst. „Místa jsou na stání i na sezení, vstupenky stojí od 1090 korun," upřesnil Kohut s tím, že lístky jsou v předprodejích od včerejška.

Na brněnskou návštěvu známé Francouzky se pořadatelé připravují i s ohledem na výběr vhodného hotelu. „Ještě zvažujeme, kde ji ubytujeme. Důležité je, aby měl vybraný hotel fitness centrum, protože Zaz každé ráno pravidelně a ráda cvičí. Z jídel pak můžeme volit jen ta, kde není lepek a laktóza, protože na to je alergická," dodal Kohut s tím, že náročná zpěvačka rozhodně není.

Do České republiky se Zaz vrátí po svých aktuálních, nedávných vystoupeních, jež letos v listopadu a prosinci hostila Praha a Ostrava. „Projekce s ulicemi Paříže, hvězdná obloha, měsíc, to vše atmosféru výborného koncertu podtrhlo," uvedl Radek Látal z Brna, který koncert v Ostrava Areně minulý týden navštívil.

Únorové vystoupení bude druhým koncertem Zaz v Brně. To první loni rozeznělo sportovní halu ve Vodově ulici. „Koncert byl součástí evropského turné Zaz k albu Recto Verso," uvedl dříve pro Rovnost Vilém Spilka, umělecký ředitel festivalu JazzFestBrno. Právě u příležitosti této přehlídky ZaZ do Brna zavítala. Její koncert patřil k takzvanému off-programu JazzFestu. „Spolu se Zaz do něj spadalo i vystoupení světoznámého jazzmana Herbieho Hancocka," připomněl Spilka.

Zaz se narodila v roce 1980 v Tours jako Isabelle Geffroyová. Vystudovala hudební školu v Bordeaux, kde poprvé vystoupila před publikem. Svůj talent rozvíjela v bluesovém žánru a úspěch měla také s latino-rockovou kapelou Don Diego. „Výsledkem toho bylo vystoupení na festivalu Musiques. Objevila nové možnosti, odstěhovala se do Paříže, kde si vydělávala v kabaretu vystupováním pět hodin denně, sedm dní v týdnu. Ať zpívala kdekoliv, její vystoupení byla silná a nespoutaná. Když jí koncem měsíce docházely peníze, zpívala pro pouliční chodce na Montmartru společně se svými muzikanty, kytaristou a baskytaristou, který byl stejný hudební nadšenec jako ona," přiblížil začátky dnes již světoznámé interpretky Kohut.

Zaz je podle něj renesanční umělkyní, která ovládá mnoho hudebních stylů. „Pohybuje se od jazzu k blues, od francouzských písniček po africké, andaluské, brazilské a latinskoamerické žánry, ve všech s radostí a poetickým nadšením," doplnil organizátor Kohut.

Dvě poslední alba Zaz nazvaná Recto verso (2013) a Paris (2014) se velmi rychle dostala na špičku a stala se nejprodávanějšími – včetně České republiky.

Zpěvačka ZaZ a koncert k albu Paris: na koncertě pojatém jako hudební show zaznějí i skladby z dříve vydaných alb Recto Verso či Zaz

Datum a místo: 14. února 2016 v brněnské DRFG Areně (dříve Rondo)

Vstupenky: k stání za 1090 korun a k sezení za 1290 korun jsou již v prodeji, a to v sítích Ticketportal, Ticketpro a Ticket Art.