Slovenský zpěvák, skladatel a kytarista Peter Nagy oslnil hned svým debutovým albem Chráň svoje bláznovstvá z roku 1984. Od té doby vydal několik dalších, desek, například Mne sa neschováš, Myslíš na to na čo ja?, Šachy robia človeka, Jamaica Rum nebo Labute a havrany. „Peter Nagy patří jednoznačně k největším hvězdám česko-slovenské hudební scény. Svoje publikum má napříč všemi věkovými kategoriemi, takže jeho hity si zpívají staří i mladí," naznačil Aleš Hrbek z agentury Glanc.

koncert v Semilasse
- Akce: koncert slovenského zpěváka Petera Nagyho a kapely Indigo ve složení Mišo Kovalčík (kytara), Luboš Ďurech (baskytara), Marek Mečiar (klavír) a Jan Lau (bicí) - součást turné The best of 30 rokov
- Program: zazní hity Aj tak sme frajeri, Sme svoji, Kristinka iba spí, S nohami na stole, S nohami na stole, Láska je tu s nami, Poďme sa zachrániť, Marcel z malého mesta, Chráň svoje bláznovstvá, Korálky od Natálky, Psi sa bránia útokom či Krásny zadok.
- Termín: úterý 28. dubna 2015, začátek v 19.30 hodin
- Místo: kulturní centrum Semilasso, Palackého třída 126

Pětapadesátiletý interpret vyrazil v polovině dubna na jarní bilanční turné s názvem The Best of 30 rokov. Po koncertech v Hodoníně a ve Zlíně je Brno v úterý jeho třetí zastávkou. Šňůra vyvrcholí 29. dubna v Olomouci. „Turné je v podstatě oslava věrných fanoušků. Nebýt jejich přízně, není co oslavovat. Jsem člověk, který věří v obyčejné písně. Ty mají sílu, neboť přinášejí porozumění mezi lidmi. Když nijak jinak, tak aspoň na tu chvíli, co trvá koncert. Hudba je ztělesněné dobro," uvedl pětapadesátiletý rodák z Prešova.

Dvouhodinový program nabídne Nagyho největší hity. „Fanoušci si mohou zavzpomínat, neboť dojde na všechny zásadní hity: Aj tak sme frajeri, Sme svoji, Kristinka iba spí, S nohami na stole, Láska je tu s nami, Poďme sa zachrániť, Marcel z malého mesta, Chráň svoje bláznovstvá, Korálky od Natálky nebo Psi sa bránia útokom," přiblížil náplň koncertu Hrbek.

Za doprovodu čtyřčlenné kapely Indigo zazní písničky v rockovější úpravě a moderním aranžmá. „Mám kapelu, která hraje dnes rockověji a dravěji než v minulosti. I když se snažíme, aby jsme nesahali na podstatu starých hitů. Ta je vždy v jednoduché melodii a v neobvyklém textovém námětu. Známé hity tedy tentokrát hrajeme v delší koncertní verzi a jsou trochu přearanžované, aby se moji muzikanti mohli lépe předvést jako umělci. Zahrajeme to, co lidé chtějí slyšet a co si přijdou s námi zazpívat. Říká se tomu staré pecky," popsal Nagy.

Vstupenky na úterní brněnský koncert lze zakoupit na místě před začátkem. „Vstupenky jsou nečíslované a stojí jednotně tři sta devadesát korun. Místa dole jsou na stání, balkony na sezení," uvedl Hrbek.