Barbora Krejčíková, Ivančice

"Chtěli jsme Báru přivítat už po French Open, měla pak ale další povinnosti, proto se to zatím nepovedlo. Pokud se za námi zastaví a přiveze ukázat i zlatou olympijskou medaili, rádi uspořádáme autogramiádu a předáme jí speciální dárek od jednoho zde zdejších umělců. Báře bychom chtěli udělit i cenu města Ivančic, případně čestné občanství, záměr však musí nejdřív schválit zastupitelstvo. Kdybych mohl, udělil bych jí řád zlaté tenisové rakety hned."

Milan Buček, starosta Ivančic

Lukáš Krpálek s medailí - Letní olympijské hry Tokio 2020, 30. července 2021. Judo, nad 100 kg muži, finále
Medailový úspěch. Tokio přineslo český rekord, trpaslík předčil giganta

Lukáš Krpálek, Jihlava 

"Lukáš Krpálek byl dříve oceněn primátorem i městem. Pokud jde o čestné občanství, nejprve musí přijít návrh na jmenování, což se ale předpokládá. Pokud tak neučiní veřejnost, tak určitě někdo z vedení města."Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavského magistrátu 

Jiří Lipták, Rajhradice

"Po dohodě přímo s Jiřím Liptákem uspořádáme setkání a oslavu jeho úspěchu poslední srpnovou neděli, tedy 28. srpna. Slavnost bude součástí dětského dne, přesný program ale zatím prozradit nemůžu. Sám pan Lipták projevil přání, abychom akci uspořádali hlavně pro děti, s účastí počítá možná i druhý z olympijských střelců a jeho kamarád David Kostelecký. U příležitosti udělíme panu Liptákovi i čestné uznání." 

Luboš Přichystal, starosta Rajhradic

Jiří Prskavec, Mělník

"Teprve nedávno jsme se dozvěděli, že Jiří Prskavec je rodákem od nás z Mělníka. Pravděpodobně se budeme bavit o udělení čestného občanství našeho města. Takové ocenění by si rozhodně zasloužil."

Ctirad Mikeš, starosta Mělníka

Někdejší gymnastka Bohumila Řešátková
Řešátková vzpomíná na Tokio: Komunisté nás hlídali, Čáslavská chtěla zapalovač

Kateřina Siniaková, Hradec Králové

"Kateřina Siniaková již jako třináctiletá získala ocenění města Naděje královéhradeckého sportu 2009, za rok 2018 pak obdržela prestižní Hradeckou sportovní cenu. Městské radě navrhnu, aby Kateřině byla letos za tento její fantastický úspěch udělena medaile statutárního města Hradec Králové. S velkou pravděpodobností se objeví i v nominaci na jednu z výročních cen města za letošní rok. Kontaktoval jsem jejího otce, doufáme, že se jí podaří ve svém programu najít prostor a brzy do Hradce přijede i se zlatou olympijskou medailí."

Alexandr Hrabálek, primátor Hradce Králové

Finanční odměna pro zlaté olympioniky:
Jiří Prskavec: 2 400 000
Lukáš Krpálek: 2 400 000
Jiří Lipták: 2 400 000
Barbora Krejčíková: 1 590 000
Kateřina Siniaková: 1 590 000