Bývalá tenistka a ambasadorka Olympijského festivalu Lucie Šafářová se svým partnerem a hokejistou Tomášem Plekancem v bílém na jedné straně, na druhé straně kurtu v červeném další bývalá tenistka Daniela Bedáňová s olympijskou vítězkou Evou Samkovou, která na poslední chvíli nahradila bývalého hokejistu brněnské Komety Martina Nečase. „Martin Nečas se přes noc změnil doslova v samici a je tady Eva Samková," říká moderátor exhibičního klání.

Zápas sportovní osobnosti odehrají na podporu nadačního fondu Radost dětem. Utkání řídí jako rozhodčí bývalá trojskokanka a olympijská medailistka Šárka Kašpárková.

O duel hvězd mají lidé velký zájem. Desítky fanoušků sedí nebo stojí a plotu, který ohraničuje kurt. Když se moderátor před začátkem utkání ptá dvojice v bílém, kdo bude na kurtu šéf, přiletí jasná odpověď. „Bohužel, Lucka bude šéf," oznamuje Plekanec.

V úvodních výměnách jsou úspěšnější Šafářová s Plekancem, ale ani tak nepanuje na straně této dvojice úplná spokojenost. „Prý málo přebíhám," hlásí Šafářová drobnou výtku od svého partnera.

Olympijský festival přilákal v den zahájení stovky diváků. V areálu na brněnské Riviéře si mohli lidé vyzkoušet desítky různých olympijských sportů a je pro ně připraveno sportovní i relaxační zázemí.
Olympijský festival v Brně: Do Pisárek láká tenis i nový skatepark

Rozhodčí Kašpárková si zase všímá, že jediná, kdo z této dvojice běhá, je právě Šafářová. A Plekanec krokem spíše šetří. „Jsem ráda, že si to nemyslím sama," oceňuje s úsměvem Šafářová.

Dlouhé výměny diváci sledují hlavně mezi Šafářovou a Bedáňovou. Druhá jmenovaná jednu zakončí přesně po středové čáře. „Takhle už to raději hrát nebudu, aby nebyly trable doma," usmívá se, když ani jeden z tenistů na druhé straně kurtu nezareaguje.

V jednom momentu zůstává Šafářová na své soupeřky na kurtu sama. Rozhodčí Kašpárková totiž posílá Plekance za útok na svou spoluhráčku při podání do konce gemu na trestnou lavici. A hokejista tam hned při svém příchodu dostává orosené točené pivo. „To má být trest? Já chci taky," hlásí se Bedáňová.

Aby si Plekanec získal rozhodčí na svou stranu, dává napít i Kašpárkové. A díky tomu se hned vzápětí vrací na hřiště. „Nějak brzy, ne?" odvětí Plekanec.

Zápas dohrávají obě dvojice v jiném složení: Šafářová se Samkovou a Plekanec s Bedáňovou. Rozhodčí Kašpárková jej ukončuje za nerozhodného stavu 3:3. Exhibice ale pokračuje. Možnost zahrát si tenis s hvězdami dostávají děti.