deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Jan Braun

Reportér

Deník/Jan Braun

Mám-li popsat svoje novinářské začátky, musíme se vrátit do minulého století. V 16 letech jsem poprvé zaklepal na dveře redakce tehdejších Krkonošských novin, dnešního Krkonošského deníku, která tenkrát sídlila na Krakonošově náměstí v Trutnově. Začátky to byly nezapomenutelné, doprovázené častými pozdními příchody na vyučování na gympl.

Deník / Jan Braun

Po roční skvělé zkušenosti eléva na slavné novinářské adrese v Lidových novinách v Praze jsem podepsal první smlouvu do krajské sportovní redakce v Hradci Králové v roce 1996. To mi bylo devatenáct. Rok 2000 přinesl návrat domů do trutnovské redakce, kde jsem působil do roku 2004. Po dvanáctileté pauze jsem se vrátil k novinařině před čtyřmi lety. Od roku 2018 jsem v pozici šéfredaktora.

Deník / Jan Braun

Zajímavých akcí, setkání a událostí je řada. Těžko lze zapomenout na reportáž u soukromého chovatele šelem, který si postavil středověký hrad u Žacléře. S fotografem nám dal možnost nakrmit lva. Byl to zážitek. Do chvíle, než se naplno a hodně zblízka otevřela hladová lví tlama.

Deník / Jan Braun

Nejraději mám reportáže na horách. Do doby, než si uvědomíte, že vás tlačí uzávěrka a je potřeba rychle poskládat písmenka do smysluplného textu. Tím, že píšeme o všech možných oborech lidské činnosti, máme možnost potkat se s řadou zajímavých lidí. O některých se tolik neví, a přitom umí hodně. To jsou velice poutavé příběhy. Dobré je, pokud ti, o kterých se ví mnoho, zůstávají normální.

Deník/Jan Braun

Mám rád cesty s rodinou. Naším velmi oblíbeným místem je například Malá Úpa. Velkým koníčkem je sport a sledování sportovních výsledků, třeba ve fotbale mě zajímá vše od ligy až po okres.

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků východních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: