Já zase nechápu, že někdo z Vyškova má rád tamní pivo, nepochopím, že v Českých Budějovicích místní pijí nejvíc Budvar. Jenže s pivem je to stejné jako se svíčkovou (gulášem, třešňovým táčem nebo třeba čočkovou polévkou) od mámy. Jak nás to naučili, tak nám chutná. A když jíme svíčkovou s takovou příchutí nebo jsme zvyklí na pivo z takto tvrdé vody, nikdo to nezmění. Ta chuť se v našich chuťových pohárcích za ty roky tak zažrala, že jinou jen těžko uznáváme (najíme se a napijeme, ale „jako doma“ to prostě není).

I proto nemůže nikdo říct, že vaří to nejlepší pivo. Nedá se to určit ani podle jeho spotřeby, protože ta je hodně závislá na tom, jak velké firmy ovládají různé restaurace a hostince. A jak kdo podléhá masivním reklamám.

Stejně jako fandím všem restauracím, které vaří vlastní pivo, nebo těm, které dávají vybrat ze sortimentu různých výrobců, fandím i vyškovskému pivovaru, aby se znovu postavil na nohy. Pokud pod novým vlastníkem rozkvétá (jak to podle nejnovějších zpráv vypadá), je to jenom dobře. Stejně jako
to, že prodává i do zahraničí.
A třeba mne přesvědčí (stejně jako spousta jiných pivovarů), že i ve Vyškově může jako u maminky chutnat nejen mým tamním přátelům.