Někteří cestující si stěžují na náhradní autobusovou dopravu, která jezdí do brněnských Bohunic a Starého Lískovce. Vadí jim například, že řidiči autobusů nečekají a ujedou některým lidem doslova před nosem. Také by uvítali více spojů, aby se v letních měsících tolik ve voze nemačkali.

Výluka, která trvá přes letní prázdniny, skončí na konci srpna. Zástupci brněnského dopravního podniku žádnou změnu na zbylé dny nechystají. Podle jejich aktuálních průzkumů je kapacita spojů dostatečná a odjezdy a příjezdy nastaveny tak, aby na sebe navazovaly. V případě zpoždění vlivem silného provozu ale už není možné podle mluvčí podniku Hany Tomaštíkové na zpožděný vůz čekat.

Přeplněná zastávka Ústřední hřbitov v Brně.
Kritika náhradní dopravy v Brně: Řidiči ujíždí dobíhajícím babičkám, říkají lidé

Čekání bývá častým důvodem ke stížnostem. Zářným příkladem jsou kolony na dálnici. A proto lidé často udělají cokoliv, aby čekat nemuseli. Vzpomínám si, jak jsem se třeba divil, když jsem poprvé viděl někoho dobíhat na šalinu číslo 1. Ptal jsem se sám sebe zvyklý čekat na autobus půl hodiny, nebo i déle, proč vlastně utíká. Zhruba za pět minut totiž jela další šalina.

Díky občasnému běhu si sice zlepšíte svou fyzickou kondici, ale někdy se může vyplatit také pár minut počkat. Třeba následující šalina bude téměř prázdná a v klidu si tam sednete. Ale je to loterie, která nemusí vyjít.