Podle policejního mluvčího Pavla Švába srazilo auto člověka na 207. kilometru ve směru z Brna na Vyškov u motorestu Rohlenka poblíž obce Tvarožná. „Po nehodě byl uzavřený levý jízdní pruh dálnice, řidiči mohli projíždět pouze v pravém," sdělil Šváb.

Co chodec na místě pohledával, policisté v noci ještě zjišťovali. „Kriminalisté se domnívají, že mohl jet stopem a v daném místě jej některý z řidičů vysadil, aby mohl pokračovat v zamýšlené cestě z Prahy domů na Hodonínsko," popsal mluvčí policistů z Brněnska Bohumil Malášek. Muž se podle policistů mohl před tragédií objevit na některé z dálničních benzínek. Popisují jej jako mladého muže střední postavy, neoholeného, na sobě měl šedou mikinu a modré rifle, oblečený byl také do červené bundy. U sebe měl mít batoh značky Slazenger.

Na místě našli policisté zbytky poničeného levého zrcátka pocházející z auta značky Subaru, pracují tedy s verzí, že muže srazilo právě tohle auto „Kromě zrcátka by mělo mít poškozenou i přední část auta, případně čelní sklo," uvedl Malášek s tím, že policisté uvítají k objasnění nehody jakékoliv informace od případných svědků havárie nebo řidičů, kteří v době nehody úsekem projížděli nebo si všimli popsaného muže před havárií na jedné z benzínek.