Policisté vyšetřují například ranní nehodu mladého řidiče u Ketkovic na Brněnsku. „Třiadvacetiletý řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost povrchu vozovky. Po nehodě ho záchranáři převezli na chirurgii do Ivančic, protože si policistům stěžoval na bolest v oblasti krku," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Ráno došlo na Brněnsku i ke dvěma srážkám chodců. V Měníně na Brněnsku auto srazilo důchodkyni. „Ani řidič auta, ani chodkyně neměli pozitivní dechovou zkoušku. Chodkyně si po nehodě stěžovala na bolest hlavy a nohy, proto ji sanitka převezla do nemocnice," popsal Malášek.

K podobné dopravní nehodě došlo kolem tři čtvrtě na osm ráno i v Rajhradicích na Brněnsku. Osmatřicetiletá řidička srazila jedenáctiletého chlapce. „Podle prvních výsledků vyšetřování se chlapec pravděpodobně nerozhlédl a vběhl na silnici. Řidička podle dechové zkoušky alkohol před jízdou nepila. Chlapec si stěžoval na bolest ruky a nohy," řekl policejní mluvčí.

Ve čtvrtek dopoledne se bouralo i v Brně. V Krkoškově ulici v brněnských Černých Polích auto srazilo cyklistu. „Cyklista, kterého srazil osobní automobil Peugeot, policistům řekl, že ho po nehodě bolí hlava. Policisté proto na místo přivolali záchranáře," poznamenala policejní mluvčí pro Brno Andrea Cejnková.