Hasiči muže vyprošťovali z auta asi hodinu. „Museli jsme vyskládat část nákladu z kamionu i z nákladního auta. Kabina byla slisovaná, spousta odpadů byla z vystříhání,“ přiblížil mluvčí hasičů David Jirouš.

Pro zraněného řidiče přiletěl na dálnici vrtulník. „Pacienta jsme na řízené plicní ventilaci přepravili s těžkými poraněními letecky na urgentní příjem do bohunické nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Ilustrační foto.
Nehoda dodávky a kamionu uzavřela u Olympie dálnici D2. Řidič má těžká zranění

Dálnice byla ve směru na Brno uzavřená. Auta sjíždí na 25. kilometru u Hustopečí na Břeclavsku, zpátky na dálnici se vrací na jedenáctém kilometru u Blučiny. „Kolegové na místě otáčí auta před nehodou, aby nemusela čekat několik hodin, až se dálnice uvolní. Nevíme, jak dlouho bude dálnice uzavřená, ale nebudou to desítky minut. Na objízdné trase máme dopravní policisty,“ poznamenal Vala kolem tři čtvrtě na sedm večer.

Dálnice D2 byla v pondělí uzavřená už dříve odpoledne kvůli nehodě na třetím kilometru ve směru na Brno u Modřic. Řidič dodávky tam po srážce dodávky s kamionem zůstal zaklíněný ve voze. „Řidiče jsme vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a předali záchranářům,“ sdělil mluvčí hasičů David Jirouš. Pacient skončil v nemocnici.

Dálnice byla tehdy uzavřená v obou směrech přibližně do tří hodin odpoledne.